detector.media
16.05.2017 15:51
Блокування будь-яких сайтів можливе лише через суд – офіс омбудсмена
Блокування будь-яких сайтів можливе лише через суд – офіс омбудсмена
Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявляє, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку.

Про це він повідомив інформагентству УНІАН, коментуючи рішення Ради національної безпеки і оборони, затверджене указом президента, згідно з яким в Україні блокуватиметься доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex та Mail.ru. 

«У нашому законодавстві не передбачено обмеження доступу до сайтів без рішення суду. Тобто, якщо є рішення, то доступ може бути обмежено. Іншої процедури не існує. – сказав він. – Стосовно юридичних осіб можуть прийматися обмеження, але стосовно блокування сайтів…у нас таке поняття є, але тільки через суд. Тому для мене буде цікаво подивитись, яким чином інтернет-провайдери будуть виконувати указ президента».

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники».

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться. Міністр вважає, що процес закриття ресурсів є недосконалим і має бути врегульований на законодавчому рівні. На думку Юрія Стеця, остаточне рішення про закриття того чи іншого сайту має приймати виключно суд.

В інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» Юрій Стець також заявляв, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але казав про регуляцію в інтернеті.

Фото: "Ірпінь.Онлайн"


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY