detector.media
16.05.2017 11:23
18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд
18 травня – дискусія «Плутократи в світі та Україні» з нагоди виходу книжки «Плутократи» Христі Фріланд
18 травня о 16:00 в рамках «Книжкового Арсеналу» відбудеться перша презентація книжки «Плутократи», яка вийшла в видавництві «Наш формат». Її авторка – колишня бізнес-журналістка, а нині міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Ідеї авторки, українки за походженням, обговорюватимуть колишня міністерка фінансів України Наталя Яресько, Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук, головний редактор видання VoxUkraine Борис Давиденко, керівник аналітичного відділу ICU Олександр Вальчишен, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Модератор: Адріан Кратницький.

Місце: бізнес-майданчик, Мистецький Арсенал (вул.Лаврська, 12).

Про книжку:

«Плутократи» — бестселер New York Times. Найкраща книга 2013 року за версією Financial Times. Премія ім. Ліонеля Жельбера й National Business Book Award.

Сучасні багатії перетворилися на глобальну спільноту рівних: у них більше спільного між собою, ніж зі співвітчизниками. Цей новий клас два десятиліття досліджувала Христя Фріланд. Через численні інтерв’ю авторка препарує життя плутократів з глибоким розумінням і навіть співчуттям. Йде слідами російських, мексиканських, індійських олігархів під час буму приватизації, показує гендерні відмінності між «жіночим» середнім класом і «чоловічою» елітою нагорі. Фріланд розповідає, чим відрізняються нинішні багатії від колишніх рантьє, звідки в них гроші і навіщо вони займаються благодійністю. Зокрема приділяє увагу й українським мільйонерам, які теж ухопили ласий шматок пирога.

«Я хочу зрозуміти, як міняється світова економіка, придивившись до життя еліти: хто ці люди, звідки їхні гроші, що вони думають і який стосунок мають до решти. Моя книжка — це не “Життя багатіїв і знаменитостей” і не відповідь на славнозвісне питання батька російського соціалізму Александра Герцена “Хто винен?”. Я виходжу з того, що нам потрібні капіталісти, бо нам потрібен капіталізм. Чогось кращого за капіталізм, як і за демократію, людство не придумало. Мене цікавить взаємозв’язок грошей, політики та ідей», —зазначає в книжці Христя Фріланд.

Це голос проникливого й тонкого спостерігача елітарного світу, який викликає так багато захоплених поглядів простих людей. Супербагатії — журналістська «спеціальність» Фріланд: вона знає, на що дивитися і як не обманутися ні показною скромністю, ні показним багатством.

Про авторку:

Христя Фріланд — канадська письменниця, журналістка і політикиня українського походження. Вчилася в Гарвардському та Оксфордському університетах. Розпочала журналістську кар’єру в Україні. Працювала редактором у виданнях Financial Times, Globe and Mail і Thomson Reuters. У 2013 році пішла в політику й була обрана до парламенту Канади від Ліберальної партії, в 2015-му стала міністеркою зовнішньої торгівлі, а з січня 2017 року — міністеркою закордонних справ Канади. Фріланд послідовно критикує російський політичний режим і захищає інтереси України на міжнародній арені.

Партнер видання книжки –видавнича ініціатива компанії ICU заради майбутнього України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY