detector.media
Юрій Луканов
«Детектор медіа»
15.05.2017 14:30
Трамп натякає на власний імпічмент?

Трамп знову демонструє злочинну легковажність. Він наприкінці минулого тижня  у Твіттері натякнув відставленому ним директору ФБР Джеймсу Комі на те, що в нього є записи їхнього спільного обіду у Білому домі через тиждень після інавгурації. Donald J. Trump‏Verified account @realDonaldTrump 21h21 hours ago More James Comey better hope that there are no "tapes" of our conversations before he starts leaking to the press! Цей твіт перекладається наступним чином: Джеймсу Комі перед тим, як зв'язуватися з пресою, ліпше сподіватися на те, що нема запису нашої бесіди. 

Річ у тім, що дві близькі до Комі особи анонімно розповіли журналістам про зміст бесіди Комі і Трампа. З їхніх слів випливає, що президент під час обіду з колишнім директором ФБР  вимагав від нього  лояльності але отримав відмову. 

Відомо, що Трамп і ліберальна преса взаємно не люблять одне одного. Тому преса іноді притягує критику Трампа за вуха. Але в цьому випадку він САМ натякає на те, що у нього в Білому дому порушується закон. Себто ведуться записи розмов Трампа з відвідувачами при цьому без інформування цих відвідувачів і без їхнього дозволу. 

Журналісти зразу провели аналогію з Вотергейтським скандалом, частиною якого було саме нелегальне записування Річардом Ніксоном своїх розмов з відвідувачами. Чим це закінчилося для Ніксона - відомо. 

Правду сказати, я скептично ставився до балачок про імпічмент Трампа. Та коли він власними руками натякає на те, що він порушує закон, то я вже ні в чому не впевнений. 

Загалом у історії з відставкою Комі в кабінеті Трампа ліва рука не знає, що робить права. Його люди повідомлють, що відставка не пов'язана з розслідуванням російських зв'язків Трампа, а лише з  непослідовністю  Комі у розслідуванні історії з електронною поштою Гіларі Клінтон. Посилаються на рекомендації Генерального прокурора Сешенса і його заступника Розенштейна. Сам Трамп після того каже в інтерв'ю NBC , що він вирішив звільнити Комі безвідносно до рекомандацій прокурора і його заступника. Мало того, за його словами, це рішення було ухвалене ще до того, як він отримав такі рекомендації.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY