detector.media
15.05.2017 14:38
Держкіно прийняло документальний фільм Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро»
Держкіно прийняло документальний фільм Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро»
13 травня Державне агентство України з питань кіно прийняло завершений виробництвом повнометражний документальний фільм Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро».

Про це повідомляє Держкіно.

Як зазначено, кінопроект «Цимбаліст Петро» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер картини – Єлизавета Сміт, продюсери – Олена Яковіцька та Максим Наконечний. Оператори – В’ячеслав Цвєтков, Христина Лизогуб та пані Сміт.

Виробництво стрічки здійснила компанія «Табор». Зйомки проходили у Києві, Ворохті, Тернополі, Слов’янську та Краматорську.

«Документальна драма «Цимбаліст Петро» розповість про молодого музиканта з карпатського селища Ворохта, який взимку 2013-го приїжджає до Києва на Революцію Гідності грати на барикадах й спілкуватися з демонстрантами», – повідомляє Держкіно.

 «Петро потрапив у наш об’єктив на Майдані, а героєм нашого фільму його зробили ті зміни, які з ним відбувалися»,– сказала пані Сміт.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Вітаю творчу групу з успіхом, і чекаємо на фестивальну та прокатну долю стрічки».

Прем’єра фільму відбудеться восени 2017 року. 

 Нагадаємо, 17 березня, Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Табор» контракт про надання кінопроекту «Цимбаліст Петро» державної фінансової підтримки розміром 415 тис 570 грн. Загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY