detector.media
05.05.2017 15:42
На Сумщині глухівська газета «Неделя» судиться з мером та просить у Комітету свободи слова захисту
На Сумщині глухівська газета «Неделя» судиться з мером та просить у Комітету свободи слова захисту
Глухівська обласна газета «Неделя» судиться з міським головою Мішелем Терщенко та звертається до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики з проханням захистити її

Про це йдеться у зверненні газети до Комітету, яке розміщено на сайті видання.

«Звертаємось до вас з проханням втрутитись у ситуацію і дати оцінку діям міського голови Глухова Мішеля Терещенка, який за півтора року свого мерства планомірно і постійно перешкоджає журналістській діяльності представникам різних ЗМІ Глухова, прагне встановити цензуру», – йдеться у листі редакції.

Журналісти повідомляють, що прагнули висвітлити суспільно значиму подію у місті.

«Мова йде про події біля Миколаївського храму 19 березня ц.р., куди прийшов мер із активістами і вимагав відкрити на той час вже замкнений храм, щоб дати змогу відправити там богослужіння представникам іншої конфесії. Храм на його вимогу відкрили, богослужіння відбулось. Міському голові не сподобались слова очевидця подій, не сподобались коментарі причетних до теми статті людей, не сподобалось, що у газети великий тираж і є сайт в інтернеті, через який мільйони людей можуть дізнатись інформацію про нього», – йдеться у зверненні журналістів.

Редакція повідомляє, що на сьогодні, 5 травня, заплановане перше засідання суду за позовом Мішеля Терещенка до ТОВ «Редакція газети «Неделя» щодо захисту гідності, честі та ділової репутаці.

До того ж, з 17.11.2015 року продовжується розслідування кримінальне провадження №12015200070001213 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.171 КК України за заявою головного редактора редакції «Неделя» Коваленко О.М. щодо перешкоджання журналістській діяльності з боку міського голови Глухова пана Терещенка.

Як зазначає редакція, Незалежна медіа-профспілка України визнала існування цензури у Глухові з боку влади, а НСЖУ у 2016 році присвоїла пану Терещенку титул «Ворог преси».

Нагадаємо, у Сумах журналіст, редактор сайту Sumy.Today Євген Охріменко звернувся із заявою до поліції через погрози, які він отримав у зв’язку з публікацією на сайті новини про голову Сумської обласної держадміністрації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY