detector.media
03.05.2017 13:43
В Україні знімають п’ять фільмів за сценаріями-переможців конкурсу «Своє кіно»
В Україні знімають п’ять фільмів за сценаріями-переможців конкурсу «Своє кіно»
Після оголошення результатів конкурсу сценаріїв та сценарних заявок «Своє кіно» проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!» розпочав підготовку до виробництва добірки фільмів, які будуть екранізуватися за сценаріями-переможцями конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба проекту.

Як зазначено, кіновиробничий процес розпочато 4 квітня зі стрічки  «На своїй землі» сценариста Федіра Янька та режисера Олександра Кирієнка. У фільмі показано вплив війни на долі людей. Зйомки відбувалися за підтримки Міністерства збройних сил України із залученням колони бронетехніки сухопутних військ  та з використанням піротехнічних засобів.

«Велика кількість сценарних заявок (близько 50%) з 501 роботи, що були надіслані на конкурс "Своє кіно", за результатами якого відбувається екранізація фільмів, у різний спосіб торкалися проблеми війни в Україні та різних варіацій цієї загальнонаціональної проблеми,  – прокоментував ініціатор проекту Андрій Різоль. – Враховуючи сезонність та робочий графік режисерів і наших партнерів, продакшн-студій, ми розробили поетапний графік зйомок наших фільмів, для того щоб у результаті ми отримали новий якісний кінопродукт, який сподобається нашому, українському глядачеві, та зацікавить його в українському кіно».

Наступними, як повідомляється в релізі, до екранізації стали фільми: «Кадет» (автор сценарію та режисер Олександр Столяров), фільм «Голос» (автор сценарію та режисер Михайло Іллєнко), «Паперове серце» (автор сценарію Ольга Калуга, режисер Олесь Санін), «Ліфт» (автор сценарію та режисер Михайло Іллєнко).

«Всі фільми проекту об’єднує тема життєствердності, позитиву та віри у зміни на краще і відповідають слогану проекту "МайбутнєТворятьЛюди"», – повідомляє прес-служба.

Як повідомляється, показ у кінотеатрах ініціатори «Дивись українське – твори своє майбутнє!»  планують розпочати у листопаді 2017 –  і відтоді щотижня видавати на екрани по одному фільму з проекту у тиждень.

Нагадаємо, 26 квітня Державне агентство України з питань кіно прийняло завершений виробництвом повнометражний художній фільм «Припутні» режисера Аркадія Непиталюка.

Фото: прес-служба проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY