detector.media
29.04.2017 14:01
Facebook визнав спроби державної дезінформації в соцмережі
Facebook визнав спроби державної дезінформації в соцмережі
Компанія Facebook Inc. вперше розкрила, що державні і неурядові агенти намагаються вплинути на громадську думку через соціальну мережу.

Про це повідомляє DW з посиланням на звіт, підготовлений департаментом компанії, що відповідає за питання безпеки, і опублікований 27 квітня на інтернет-сторінці фірми.

Компанія Facebook Inc. вперше визнала, що мають місце державні зусилля, а також спроби неурядових агентів використовувати найбільшу в світі соціальну мережу як інструмент впливу на громадську думку з ряду політичних питань.

Як випливає зі звіту, спроби маніпуляції робляться, зокрема, шляхом створення підроблених профілів користувачів соцмережі і поширення по цих каналах інформації, часто носить помилковий характер і переслідує своєю метою сформувати певне бачення ситуації. Facebook Inc. пообіцяла, що має намір послідовно боротися з цією загрозою, зазначивши, що вже вжила заходів для усунення подібної проблеми у франкомовному сегменті мережі, де було виявлено близько 30 тисяч підроблених профілів.

Раніше на адресу компанії звучали звинувачення в тому, що вона була каналом поширення фейків під час виборчої президентської кампанії в США в 2016 році. Тепер Facebook Inc. фактично визнала, що подібні інформаційні операції мали місце, однак обмовилася при цьому, що, з точки зору статистики, масштаб їх впливу був «украй невеликим».

Як писав MediaSapiens, Facebook почав запроваджувати інструмент перевірки фактів сторонніми організаціями в боротьбі проти фейкових новин.

Серед інструментів, які запускає Facebook для боротьби з фейками, є також функція, за допомогою якої користувачі можуть сповістити соцмережу про фейк. Схожий інструмент соцмережа використовує щодо контенту, який містить мову ворожнечі, сцени насильства або сексуального характеру, тощо. Попереднє тестування функціоналу компанія проводила ще на початку грудня 2016 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY