detector.media
26.04.2017 11:40
«1+1» знімає продовження фільму «Україна. Повернення своєї історії»
«1+1» знімає продовження фільму «Україна. Повернення своєї історії»
«1+1 продакшн» розпочав зйомки продовження документального історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії» про князівську династію Рюриковичей та київського князя Ярослава Мудрого

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Вже відбулися зйомки у Чернігові на території заповідника «Чернігів Стародавній», у фондах якого зберігаються останки князя, якого нещодавно вчені ідентифікували як Гліба Святославовича – онука Ярослава Мудрого. Як повідомляється, творча група проекту разом з антропологами, генетиками та іншими експертами проведе ряд експертиз черепа князя. Зокрема, вчені із Польщі спробують відтворити його зовнішність, а науковці – встановити походження завдяки аналізу ДНК.   

«Князівська династія ховає багато таємниць, які ми намагатимемося відкрити. Зокрема, ми знайшли унікальні документи в секретній бібліотеці Ватикану, яким майже тисяча років і які проливають світло на події, що відбувалися на нашій землі. І це зовсім не те, про що нам завжди розповідали у підручниках. Я вважаю, що необхідно очищувати історію від міфів. Ключове завдання нашого проекту – в тому, щоб зацікавити глядачів історією власної батьківщини», – розповів автор фільму Акім Галімов.

Зйомки фільму проходитимуть у Львові, Луцьку, Чернівцях, а також у Ватикані, Познані і Копенгагені. 

Над виробництвом фільму працює творча група «1+1 Продакшн» під керівництвом Вікторії Лєзіної. Режисер – Дарія Саричева. Автори сценарію – Акім Галімов, Руслан Шаріпов, Оксана Іванченко. Оператор постановник – Маркіян Канюка. Виконавчий продюсер – Володимир Андріюк.   

Перша частина фільму «Україна. Повернення своєї історії» отримала премію «Телетріумф» у номінації «Документальний фільм/цикл».

 

 Нагадаємо, телеканал «1+1» зніматиме другий сезон створеного за хорватським форматом серіалу «Село на мільйон», перший сезон якого вийшов в ефірі минулої осені.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY