detector.media
25.04.2017 11:07
СБУ відкрила кримінальне провадження проти журналістів ZIKу за «підготовку до диверсії на військовому об’єкті»
СБУ відкрила кримінальне провадження проти журналістів ZIKу за «підготовку до диверсії на військовому об’єкті»
Служба безпеки України (СБУ) повідомила подробиці затримання знімальної групи програми «Стежками війни» телеканалу ZIK у Рівненській області 24 квітня. СБУ внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України

Про це йдеться на сайті СБУ.

Як повідомляє відомство, затримати журналістів допоміг мешканець Рівненщині.

«Чоловік помітив у контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок та квадрокоптером. Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командира частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих та викликав співробітників Служби безпеки України і Нацполіції», – йдеться на сайті СБУ.

У своєму повідомленні СБУ підтверджує, що затримані саме журналісти програми «Стежками війни» телеканалу ZIK, які, «нібито, виконували редакційне завдання щодо зйомок лісового масиву та місцевого туристичного об’єкту "Тунель кохання"».

«За результатами огляду місця події до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 та ст. 113 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії, – повідомляє СБУ. - Служба безпеки України нагадує, що у зв’язку із активізацією диверсійної роботи російських спецслужб у країні посилено режимні заходи в районі військових об’єктів».

Нагадаємо, вчора, 24 квітня, телеканал ZIK повідомив про затримання знімальної групи програми «Стежками війни» у Рівненській області, неподалік смт. Оржів. Журналістів начебто затримано за адміністративне порушення. Управління СБУ в Рівненській області підтверджує з посиланням на поліцію затримання знімальної групи. Нацполіція Рівненщини заявляє, що не має інформації про затримання журналістів.

Станом на ранок 25 квітня знімальна група знаходиться під вартою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY