detector.media
24.04.2017 18:44
Володимир Макеєнко стане єдиним власником телеканалу Tonis – Олександр Бутко
Володимир Макеєнко стане єдиним власником телеканалу Tonis – Олександр Бутко
Політик Володимир Макеєнко, який поки що володіє 9,5% ТОВ «Телеканал “Тоніс”», невдовзі стане одноосібним власником каналу. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив генеральний директор телеканалу Tonis і поки що кінцевий бенефіціар каналу Олександр Бутко.

«Ми (нинішні власники каналу. – ДМ) поступаємося всім Макеєнку. Він стане єдиним власником», - повідомив пан Бутко. За його словами, процес переоформлення власності завершиться найближчим часом. Суму угоди пан Бутко не назвав.

Олександр Бутко додав, що сам він залишиться на каналі «менеджером, як і був протягом п’яти років до того, як став співвласником».

Поки що, за даними єдиного державного реєстру, структура власності ТОВ «Телеканал “Тоніс”» є такою: 80% належить самому ТОВ «Телеканал “Тоніс”» (цю частку підприємство викупило саме у своїх власників навесні 2016 року і, згідно із законом, мало або реалізувати протягом року, або зменшити статутний фонд); 10% належить генеральному директору Олександру Бутку (він ж є кінцевим бенефіціаром – тобто тих, хто здійснює вирішальний вплив на компанію); 9,5% з березня 2017 року належить Володимиру Макеєнку; 0,5% належить заступнику генерального директора Василю Бирзулу.

Володимир Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій «Солідарність», «Наша Україна», «Регіони України», Партія регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії «Наш край».

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Нова команда збирається перезапустити Tonis під новою назвою. Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент. До виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсерrа Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

На початку квітня телеканал Tonis орендував у бізнес-центрі «Парус» приміщення площею 870 квадратних метрів, куди переїде зі старого офісу на вулиці Тупікова після завершення будівництва студії. У квітні телеканал планував розпочати інтернет-стріми з нового офісу. Нова команда планує через декілька місяців перетворити Tonis на інформаційно-аналітичний канал і змінити його назву.

24 квітня команда телеканалу Tonis запустила інтернет-мовлення з «Кубу» – скляної тимчасової студії, облаштованої в новому офісі каналу в бізнес-центрі «Парус». Інтернет-мовлення з «Кубу» йтиме щодня по буднях с 10:00 до 21:00. Ефір вестимуть почергово Матвій Ганапольський і Євгеній Кисельов – по дві години кожен. Інтернет-мовлення передуватиме перезапуску і ребрендингу каналу в ефірі 24 серпня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY