detector.media
22.04.2017 16:30
Олексій Семенов заявляє, що українські національні канали витрачають на виробництво новин занадто багато коштів
Олексій Семенов заявляє, що українські національні канали витрачають на виробництво новин занадто багато коштів
Генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов переконаний, що менеджмент українських національних каналів «немає звички працювати із чесно заробленими малими грошима».

Про це він сказав в інтерв’ю газеті «День».

Олексій Семенов вважає, що українське ТБ буде залишатися незрозумілим, поки національні канали не почнуть працювати з комерційними грошима і за рахунок зароблених капіталів вибудовувати свою сітку мовлення.

«Що насправді відбувалося з українським ТБ? Велика кількість олігархів влаштувала між собою змагання із «надування» своїх каналів. Будь-яке телебачення у світі проходить еволюційний шлях. Воно працює не з грошима олігархів чи політичних партій, а з комерційними фінансами. Поки наші канали не почнуть працювати з комерційними грошима і саме за рахунок зароблених капіталів вибудовувати свою сітку мовлення, доти ТБ буде незрозумілим. Немає такого у світі, щоб ТБ-канали були такими витратними, як українські національні канали, і це велика трагедія для їхніх власників.

Сьогодні власники змушені зменшувати бюджети утримання каналів, а менеджмент важко на це реагує. Чому? Бо в них елементарно немає звички працювати із чесно заробленими малими грошима... Всі звикли запускати дуже великі і витратні проекти. Я знаю, що в Україні були періоди, коли топ-менеджери просто сиділи й думали, щоб нам такого зробити, щоб самих себе здивувати? Може, формат реаліті у космос відправити? Було можна все — не вистачало лише ідей. Сьогодні ж не вистачає грошей, щоб щось цікаве і якісне запустити — форматне, велике. І тепер усі сидять і думають, як запускати велике шоу за... маленькі кошти. А ми будемо тим каналом, який відразу, ну просто зі старту, з маленької точки, буде працювати з комерційним ринком», - сказав він.

Олексій Семенов також зауважив, що зараз відбувається скорочення рекламного ринку, але тільки - для великих і витратних каналів. За його словами, витрати на виробництво новин на національних каналах занадто великі.

«Я вам скажу, що лише витрати на блок новин — оці малі за часом програми — на національних каналах роздуті більше, ніж утримання цілого інформаційного каналу. Ви можете собі таке уявити? Про які неспівмірні речі ми говоримо! Чимало власників національних каналів, коли ми почали робити «112 Україна», сприймали нас дуже... гидливо. Чесно, не те щоб недовірливо, а просто гидливо. Мовляв, що там рипаєтеся? Ці ваші маленькі інформаційні канали — з нікчемними долями...

Що ви можете? Але час показав, що вони помилялися. І зараз вони зовсім по-іншому сприймають такий вид мовників взагалі. Якщо ми візьмемо два основні інформаційні канали, то разом вони дають високу долю рейтингу. І виходить, що з урахуванням того, що на них увесь час інформаційне мовлення, то давайте порівняємо ці нові канали з охопленням аудиторії новинних блоків національних каналів. Зовсім інша картинка», - сказав генпродюсер каналу, що створюється на базі телеканалу Tonis .

Він впевнений, що українські медіагрупи зробили одну важливу помилку — не заснували власні інформаційні канали.

«Саме ці інформаційні канали прекрасно працювали б і були впливовими і самоокупними в пулі з розважальними, спортивними, дитячими тощо. У них був би пул великим промо, які б за правильні гроші продавали рекламу. Ми ж на своєму каналі з понеділка до п’ятниці будемо робити інформаційне мовлення, а на вихідних — пропонувати глядачам більше формату розважального», - сказав Олексій Семенов.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Появі нового інвестора передував прихід нового топ-менеджменту. На початку січня джерела «Детектора медіа» повідомляли, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Олексій Семенов пішов з NewsOne на Tonis. На початку березня стало відомо, що Олексій Семенов зустрічався з колективом телеканалу Tonis. 14 березня Олексій Семенов повідомив «Детектору медіа», що найближчим часом обійме посаду генерального продюсера Tonis, разом з ним на каналі працюватимуть ведучі Євген Кисельов і Матвій Ганапольський.

Нова команда збирається перезапустити Tonis. Оновлений телеканал Tonis готується стартувати в новому форматі до Дня Незалежності, 24 серпня. Основою каналу буде інформаційно-аналітичне мовлення, але також в ефірі буде присутній розважальний контент. До виходу оновленого Tonis в ефір команда планує запустити інтернет-портал для спілкування зі своєю аудиторією. Про це повідомив новопризначений генеральний продюсер телеканалу Tonis Олексій Семенов на прес-конференції 20 березня.

До команди каналу Tonis крім Олексія Семенова приєдналися креативна продюсера Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов.

На фото – Олексій Семенов

Фото: «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY