detector.media
Мар'яна Закусило
20.04.2017 18:23
Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера
Нацрада анулювала ліцензію каналу Савіка Шустера
20 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію телеканалу 3S.tv (ТОВ «Телерадіокомпанія “Всесвітня інформаційна служба”») за заявою самого телеканалу, який припинив мовлення 1 березня.

Нагадаємо, ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» отримало ліцензію на супутникове мовлення в грудні 2014 року під запуск супутникового телеканалу Pravda Russian World Channel. Власником телекомпанії був голова «Савік Шустер студії» Павло Єлізаров. Він оголошував, що заплановані інвестиції в телеканал складуть 14,6 млн грн, а строк окупності проекту – 6 років. Контент для каналу мала виробляти «Савік Шустер студія»

У червні 2015 року партнером Павла Єлізарова із часткою 50% телекомпанії став телеведучий Савік Шустер, громадянин Канади. Тоді ж ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”»переоформила свою ліцензію в Нацраді, змінивши назву запланованого до старту каналу Pravda Russian World Channel на 3S.tv.

4 вересня 2015 року телеканал 3S.tv розпочав супутникове мовлення. Основою контенту каналу було ток-шоу «Шустер live» виробництва «Савік Шустер студії» і повтори старих випусків цього ток-шоу.

У 2016 році до числа власників каналу додалася ще й дружина Ігоря Бакая Олена Демчук. За даними єдиного державного реєстру, станом на квітень 2017 року власниками ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» є Павло Єлізаров (40%), Савік Шустер (50%), саме ТОВ «ТРК “Всесвітня інформаційна служба”» (9,5%) та Олена Демчук (0,5%).

При цьому власниками ТОВ «Савік Шустер студія», яка виробляла контент для каналу, виступають кіпрська компанія «Шустер медіа інтернешнл лімітед» (42,9%), Павло Єлізаров (28,6%), Савік Шустер (14,3%) і Сергій Рудьковський (14,2%), кінцевими бенефіціарними власниками – Павло Єлізаров та Олена Антонова, яка є кінцевим бенефіарним власником компанії «Шустер медіа інтернешнл лімітед».

1 грудня 2016 року телеканал 3S.tv офіційно повідомив про припинення своєї діяльності з 1 січня 2017 року через фінансові труднощі. «Детектору медіа» на каналі повідомили, що 3S.tv шукатиме можливості відновити свою роботу у 2017 році. Тоді ж «Детектору медіа» тимчасово виконуюча обов’язки директора телекомпанії «Київ» Світлана Криворучко пояснила, що програма «Шустер live», яка паралельно з 3S.tv виходила на каналі «Київ», на її каналі виходитиме тільки до кінця року, бо ліцензійна угода в телекомпанії «Київ» із ТОВ «Савік Шустер студія» підписана до 31 грудня 2016 року.

Згодом стало відомо, що канал 3S.tv продовжить свою роботу, якщо зможе зібрати $10 млн. Починаючи з 1 січня 2017 року 3S.tv продовжував мовити, транслюючи повтори старих програм. З 1 березня 2017 року канал 3S.tv припинив мовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY