detector.media
20.04.2017 15:05
Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах
Воєнну драму «Іній» режисера Шарунаса Бартаса покажуть в Каннах
Воєнну драму «Іній», що створюється за підтримки Держкіно України, відібрано до участі у «Двотижневику режисерів», що проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю

Про це 20 квітня під час прес-конференції повідомили організатори 49-го «Двотижневика режисерів», йдеться в прес-релізі Державного агентства України з питань кіно (Держкіно).

«Це неймовірно сильне художнє висловлювання режисера Шарунаса Бартаса про війну, яка триває на сході нашої держави, і яка не залишить байдужими глядачів стрічки. Фільм створений у спільному виробництві європейських країн в рамках стратегії Держкіно щодо інтеграції української кіноіндустрії в загальноєвропейську. Участь цієї картини в "Двотижневику режисерів" демонструє успішність обраного шляху»,– сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Продюсер стрічки Олена Єршова повідомила, що воєнна стрічка знімалася з документальними монологами реальних військових – учасників бойових дій, яких хочуть привезти на презентацію фільму у Канни.

«Фільм Шарунаса Бартаса, можна сказати, вразив членів нашого відбіркового комітету. Таких картин про Україну й з України ми раніше не бачили. Сергій Лозниця у фільмі «Майдан» показав український народ як вершителя своєї долі, в новій картині Шарунаса Бартаса український народ віднаходить голос. Для мене сам акт проговорювання героями фільму якихось очевидних речей зрештою стає свідоцтвом неочевидного для деяких: свою свободу відстоює українська нація», – сказав радник «Двотижневика режисерів» Ігор Гуськов.

Копродукційний проект фільму «Іній» створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща). Загальна вартість виробництва фільму – 39 900 млн грн, сума державної підтримки становить 11 480 млн грн.

Зйомки фільму відбувалися в районах, наближених до зони проведення АТО. У стрічці «Іній» знялися Ванесса Параді, Анджей Хира та інші.

«Двотижневик режисерів» (Quinzaine де Realisateurs) є незалежною секцією, яка проводиться паралельно з головним конкурсом Каннського кінофестивалю і має на меті допомогти кінематографістам та налагодити зв'язок між режисерами, критиками і глядачами. У рамках цієї секції щорічно представлена програма короткометражних та художніх фільмів, а також документального кіно з усього світу.

Нагадаємо, до основного конкурсу Каннського кінофестивалю пройшла драма українського режисера Сергія Лозниці «Лагідна»

Цього року Україна вдесяте буде представлена в Каннах власним павільйоном на професійному майданчику фестивалю кіноринку Marche du Film під гаслом #UkraineIsYourDestination («Україна — твоє призначення»).

70-й Каннський кінофестиваль пройде з 17 по 28 травня 2017 року. Його журі цього року очолить іспанський кінорежисер Педро Альмадовар.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY