detector.media
20.04.2017 11:18
На з'їзді НСЖУ представник ОБСЄ закликав знайти винних у вбивстві Гонгадзе та Шеремета
На з'їзді НСЖУ представник ОБСЄ закликав знайти винних у вбивстві Гонгадзе та Шеремета
Сьогодні, 20 квітня, у Києві почався ХІV з’їзд Національної спілки журналістів України (НСЖУ), під час якого буде переобрано нового голову Спілки

Делегатів привітали помічник генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Олівер Мані Кьорл та директор Бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич.

«Я був захоплений роботою українських журналістів на Майдані. Наша міжнародна організація об'єднує журналістів з понад 120 країн. Цей з’їзд важливий для вас, бо саме тут ви можете обговорити майбутнє своєї організації», – сказав Олівер Мані Кьорл.

Фране Мароєвич повідомив, що ОБСЄ завжди ставить питання безпеки журналістів перед українською владою.

«І шкода, що в 21 столітті доводиться говорити і дбати про базові речі – безпеку журналістів. І не можна дискредитувати когось під час захисту журналістів, одних захищати, а інших ні. Що, мовляв, журналіст сам винен, бо написав якусь критику. Журналісти не можуть писати тільки приємне, бо тоді це буде піар. Щоб бути в безпеці, нам треба об'єднатися. Нам треба знайти винних у вбивстві Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета», – сказав він.

Як писав «Детектор медіа» 20-21 квітня в Києві пройде ХІV зʼїзд Національної спілки журналістів України (НСЖУ), на якому мають переобрати голову Спілки та визначитися з пріоритетами її діяльності

Нагадаємо, Київська, Харківська, Волинська та Дніпропетровська обласні організації НСЖУ висунули своїх кандидатів на посаду голови Спілки. Пізніше стало відомо, що кандидат від Дніпропетровської області Олексій Ковальчук відмовився балотуватися на голову Спілки.  13 квітня також стало відомо, що голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко не балотуватиметься на голову НСЖУ.

Позачерговий з’їзд НСЖУ відбувсяу листопаді 2016 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY