detector.media
19.04.2017 09:00
В Україні знімають фільм про опір тральщика «Черкаси» під час анексії Криму
В Україні знімають фільм про опір тральщика «Черкаси» під час анексії Криму
18 квітня в Очакові (Миколаївська область) режисер Тимур Ященко розпочав зйомки фільму «Черкаси» про опір екіпажу однойменного морського тральщика в озері Донузлав під час анексії Криму у 2014 році

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії».

Берегом кримського озера Донузлав стане Кінбурнська коса, що розташована між Дніпровсько-Бузьким лиманом і Чорним морем. Наступними локаціями стануть Одеса й Чернігівська область.

Виробництвом військової драми займається українська компанія «МКК Film Servis» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Загальна вартість стрічки – майже 40 мільйонів гривень, фінансова підтримка держави становить 17,3 мільйона гривень.

«Сценарій не писали «на коліні». Робота над ним велася протягом двох із половиною років», – розказав пан Ященко.

Консультантом у фільмі виступає командир «Черкас», капітан другого рангу Юрій Федаш, який служить в Одесі начальником відділу бойової підготовки ВМСУ, закінчує Командно-штабний інститут використання військ (сил) при Київському Національному університеті оборони України імені Черняховського.

Повідомляється, що одну з ролей у фільмі зіграє колишній матрос тральщика Михайло Воскобойник.

Як очікується, військова драма «Черкаси» вийде на екрани в лютому-березні 2018 року.

«Крим Реалії» нагадує, що у березні 2014 року тральщик «Черкаси» разом із іншими українськими кораблями був заблокований на озері Донузлав у Криму російськими військовими. Екіпаж українського корабля чинив опір протягом декількох тижнів. «Зелені чоловічки» штурмували «Черкаси» зі швидкохідних катерів і бойових вертольотів. Захоплення судна сталося 25 березня 2014 року.

 Нагадаємо, наприкінці квітня розпочинається підготовчий період фільму «Позивний Бандерас» про події 2014 року на Донбасі за сценарієм Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова, що створюється за підтримки Держкіно України. У фільмі знімаються бійці АТО.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY