detector.media
18.04.2017 13:49
Кремль активізує в «ДНР» і «ЛНР» антиукраїнську пропаганду
Кремль активізує в «ДНР» і «ЛНР» антиукраїнську пропаганду
За вимогою Кремля заходи інформаційно-пропагандистської роботи на території так званих «ДНР» та «ЛНР» буде посилено. З цією метою найближчим часом очікується прибуття груп відповідних російських «фахівців» у Донецьк та Луганськ.

Про це повідомляє проект «Інформаційний опір».

Російські куратори в «адміністраціях голів» «ДНР» та «ЛНР» отримали вимогу від адміністрації президента РФ активізувати цілеспрямовану інформаційно-пропагандистську роботу на підконтрольних Україні територіях (перш за все – з цільовою аудиторією в Донецькій і Луганській областях). Для цього використовуватимуться підконтрольні бойовикам ЗМІ, соцмережі, а також агентура на прифронтових територіях. Пріоритетні теми – успіхи і досягнення в реалізації «Гуманітарної програми по возз'єднанню народу Донбасу», негативна соціально-економічна ситуація на підконтрольній Києву території, «зростання невдоволення українськими військовослужбовцями діями свого командування і української влади в цілому».

Тим часом керівництво підконтрольного Олександру Захарченку телеканалу «Оплот ТВ», що здійснює мовлення на тимчасово окупованій території Донецької області, незадоволене відсутністю фінансування з бюджету «ДНР». «Оплот ТВ» було переведено у «державну власність ДНР» ще в липні 2016 року, але на балансі даного формування канал не перебуває і, відповідно, бюджетного фінансування не отримує. Коштів, що епізодично поступають завдяки фінансовій підтримці «благодійників» з РФ, недостатньо. Це стало причиною відкритих відмов керівництва телеканалу виконувати розпорядження «міністерства інформації ДНР».

Нагадаємо, у лютому Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України повідомляло, що ФСБ Російської Федерації використовує діяльність місцевих ЗМІ на тимчасово окупованій території Донецької області як прикриття у власних політичних цілях.

Тоді ж «Детектор медіа» писав, що для звинувачення України в порушенні Мінських домовленостей вдвічі збільшена кількість російських журналістів на Донбасі.

16 березня ГУР Міноборони надало інформацію про те, що журналісти РФ знімають антиукраїнські сюжети під керівництвом спеціалістів центру інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ.

6 квітня з того ж джерела стало відомо, що на окупованих територіях Донецької і Луганської областей військові ЗМІ РФ знімають пропагандистські матеріали з метою дискредитації ЗСУ України.

Фото: world-countries.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY