detector.media
12.04.2017 16:00
The Insider зробив розслідування про Сергія Курченка, який перебуває у розшуку
The Insider зробив розслідування про Сергія Курченка, який перебуває у розшуку
Інтернет-видання The Insider опулбікувало матеріал про оголошеного у розшук власника «Українського медіа холдингу» і «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» (CЄПЕК) Сергія Курченка, яий зараз живе в Москві у будинку вартістю $35 млн

У матеріалі видання «Дворец за 2 млрд и «крыша» ФСБ — как обустроился в Москве беглый олигарх Курченко» йдеться про життя пана Курченка на Рубльовці та його борги підлеглим.

Повідомляється, що пан Курченко приватним літаком літає полювати на Камчатку, влаштував свою дружину в театр Олега Табакова, про охорону пана Курченка та його борги підлеглим. Саме вони і розказали виданню подробиці з життя бізнесмена.

Видання, зокрема, публікує свідчення колишніх працівників компанії «Газнефть сервіс» та водіїв бізнесмена. За їх свідченнями, живе пан Курченко на Рубльовці, в Жуківці XXI.  Його особняк знаходиться в самому центрі елітного селища і, начебто, коштує $ 35 млн.

«Це в сім разів дорожче за віллу екс-дружини президента Людмили Путіної і майже в 10 разів дорожче особняка дочки Путіна - Катерини Тихонової. Це також в 2,5 рази дорожче будинку кухаря Путіна (і власника "фабрики тролів") Євгена Пригожина», – порівнює видання.

The Insider пише, що у будинку є дегустаційна і винний льох, вітальня з каміном, музична вітальня, парадна кухня-їдальня і кухарська кухня, гараж на 4 машини і басейн із зоною СПА і тренажерними залами, 5 спалень, 6 ванних кімнат, кілька ліфтів.

Офіси компанії пов'язаних з Курченко структур займають 46-й і частину 47-го поверху блоку «С» «Вежі на набережній» в Москва-Сіті.

«На 47-му поверсі розташований офіс "Комітету порятунку України", який очолює Микола Азаров (екс-прем'єр України) і Володимир Олійник (екс-депутат Верховної ради). В офісі цього комітету зазвичай знаходяться Олійник і репортер Юрій Кот (екс-редактор "Україна.ру", в "Комітеті порятунку України" відповідає за піар)», – пише видання.

Також повідомляється, що пан Курченко регулярно зустрічається з екс-депутатами Верховної ради Оленою Бондаренко та Володимиром Сальдо, а також з Ігорем Бакаєм. За даними одного зі співрозмовників The Insider, Курченко часто спілкується з сином генпрокурора, бізнесменом Артемом Чайкою та заступник міністра промисловості і торгівлі Георгієм Каламановим.

Співробітники Курченка повідомили, що бізнесмен заборгував їм грошей: «кинув і тих, кого набрав в Росії, і тих, хто з ним з України приїхав».

За даними видання, жінка пана Курченко – Олени Римаренко, яка грає у театрі Табакова. У Москві вона народила бізнесмену сина та, ймовірно, чекає на другу дитину.

Повідомляєтья також, що в особистій охороні Курченко - вісім чоловік. Частина з яких, начетбо, озброєна травматичною зброєю, частина - вогнепальною.

«Крім охорони, на випадок замаху Курченко постійно возить з собою лікаря-реаніматолога. У нього в штаті кілька реаніматологів, працюють позмінно: один завжди поруч з ним знаходяться ... Путіна так не охороняють», – повідомляє інформатор видання.

Коментарі від пана Курченко The Insider отримати не вдалося. 

Нагадаємо, наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів у банківській сфері, паливно-енергетичному секторі. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

У вересні заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

28 грудня Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання і арешт Курченка.

3 січня Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід для Курченка через відвід судді Володимира Карабаня, заявлений адвокатом бізнесмена Суховим. Пізніше Печерський суд відмовив захисту Курченка у відводі судді Карабаня.

4 січня Курченку знову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Генеральна прокуратура України заявляє, що рішення Печерського райсуду Києва про заочний арешт бізнесмена-втікача Сергія Курченка дає можливість забезпечити його міжнародний розшук і арешт.

Фото:  The Insider

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY