detector.media
11.04.2017 15:10
На Київщині журналістці спалили мікроавтобус за розслідування про ліс
На Київщині журналістці спалили мікроавтобус за розслідування про ліс
На Київщині журналістці та активістці місцевої ініціативи громади Петропавлівської Борщагівки «Захисти ліс» Валентині Аксьоновій спалили авто

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Пані Аксьонова пов’язує інцидент з її розслідуванням про ліс, яке вийшло на сайті «Українська правда. Життя» під назвою «Дерибан Вумівського лісу: обшуки в сільраді Петропавлівської Борщагівки».

За її словами, до інциденту може бути причетний голова Петропавлівсько-Борщагівської сільради Олексій Кодебський.

«Я поки що врятувала Вумівський ліс, та чи зможу врятувати свою родину і себе вже не знаю. Забудовник @Building Development Holding та голова Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради Олексій Кодебський остаточно втратили гальма. Спочатку розкидували листівки, потім тероризували в інтернет, телефонували, влаштовували проплачені мітинги під нашим будинком, виставляли на продаж хату, потім перейшли до погроз. Сьогодні вночі спалили наше авто. Добре, що вогонь не перекинувся на гараж і літню кухню, де газ», – написала вона.

Вона також повідомила, що писала заяви до поліції щодо погроз, але реакції не було.

«Я вже далеко не перший активіст, якому за останній рік спалили автомобіль в Петропавлівській Борщагівці через виступ проти незаконних забудов, знищення природи, корупованої місцевої влади», – додала журналістка.

«Детектор медіа» звернувся до пана Кодебського по коментар.

Нагадаємо, вночі 11 березня у Нікополі, коли на автопаркові невідомі підпалили автомобіль позаштатного кореспондента видання «Город Никополь» Руслана Соловйова.  Ще одному журналісту цього ж медіа Віктору Артеменку невідомі розтрощили автомобіль сокирою біля редакції 21 лютого.

Раніше, 25 лютого, у Камʼянському згорів автомобіль Станіслава Мілославського, редактора газети «Антимафія», а в ніч проти 12 лютого невідомі підпалили автівку редактора сайту 5692.com.ua і газети «Город 5692» Сергія Гузя. Крім цього, 15 серпня 2016-го року в  Дніпрі невідомі підпалили автомобіль тодішній головній редакторці газети «Зоря» Ксенії Зайцевої.

Фото: Facebook журналістки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY