detector.media
07.04.2017 17:22
Держкіно застерігає канал «Україна» від показу серіалу «Гірке щастя»
Держкіно застерігає канал «Україна» від показу серіалу «Гірке щастя»
Державне агентство з питань кіно розповсюдило повідомлення, в якому дало публічну відповідь на отриманий 5 квітня депутатський запит стосовно запланованого показу на телеканалі «Україна» кількох телесеріалів, які начебто містять порушення статті 15 Закону України «Про кінематографію».

В депутатському запиті, підписаному Володимиром Парасюком, Іриною Луценко, Сергієм Лещенком, Вадимом Івченком, Юрієм Дерев’янком і Тарасом Пастухом, йдеться про три серіали: «Гірке щастя» (депутати стверджують, що показ запланований на 9 квітня, але в програмі його немає), «Забута жінка» (депутати стверджують, що показ запланований на 8 квітня, але серіал стоїть у програмі і на 9 квітня) та «Чуже щастя» (депутати стверджують, що показ відбувся з 3 по 6 квітня, але серіал стоїть у програмі також і на 8 квітня). Народні депутати стверджують, що всі три серіали були вироблені та оприлюднені в Росії після 1 січня 2014 року.

Держкіно про кожен із трьох серіалів повідомило наступне.

Телесеріал «Забута жінка», права на який належать ТОВ «ABC фільм Україна» та компанії ABC Film Sp.z.o., згідно з наданими виробником документами, фото-, відео- та іншими доказами, вироблений на території України у 2016 році. На основі наявності цих документів Держкіно ухвалило рішення про видачу прокатного посвідчення означеному серіалу.

Телесеріал «Чуже щастя», права на який належать ТОВ «Кінокомпанія Фільм Стрім» та компанії ABC Film Sp.z.o., згідно з наданими виробником документами, а також фотодоказами, вироблений на території України у 2017 році. На основі наявності цих документів Держкіно ухвалило рішення про видачу прокатного посвідчення означеному серіалу.

Державна реєстрація телесеріалу «Гірке щастя», права на який належали ТОВ «Кінокомпанія Фільм Стрім» та компанії ABC Film Sp.z.o., була скасована 24 листопада 2016 року, а отже, видане прокатне посвідчення визнано недійсним у зв’язку із виявленням у документах, які були подані суб’єктом кінематографії, недостовірних відомостей.

«Зважаючи на вищевикладене, Державне агентство України з питань кіно звертає увагу телеканалу “Україна” на неможливість демонстрування у власному ефірі вже проанонсованого телесеріалу “Гірке щастя” у зв’язку з відсутністю діючого прокатного посвідчення», - йдеться в повідомленні Держкіно.

Також держагентство повідомило, що ініціює додаткову перевірку телесеріалів «Забута жінка» та «Чуже щастя» на предмет відповідності Закону України «Про кінематографію».

Нагадаємо, раніше заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін в коментарі «Детектору медіа» заявив, що у виробництві серіалу «Забута жінка» не порушений закон «Про внесення змін до деяких Законів України відносно захисту інформаційного телерадіопростору України», згідно якого, в ефірі українських телекомпаній не можуть бути показані серіали і фільми, вироблені в Росії пізніше 1 січня 2014 року.

Прем'єра 4-серійної стрічки «Забута жінка» на телеканалі «Україна» відбудеться 8 квітня. За офіційними даними, її виробники - українська кінокомпанія «ЕйБіСі Фільм Україна» і польська компанія ABC Film. Головну роль виконала російська актриса Ірина Розанова.

«Уоловній ролі у стрічці "Забута жінка" - дійсно російська акторка. При цьому серіал знімався на території України, в Києві й Чернігові. "ЕйБіСі Фільм Україна" - це українська компанія, але час від часу вони подають відомості, що у них є копродукція з Польщею. Яка саме копродукція, це нехай вони самі пояснять», - сказав Сергій Неретін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY