detector.media
05.04.2017 18:21
Львівська кінокомпанія хоче екранізувати історичний детектив Андрія Кокотюхи
Львівська кінокомпанія хоче екранізувати історичний детектив Андрія Кокотюхи
4 квітня у Львові кінокомпанія MKK film service («МКК фільм сервіс») зняла тизер до художнього фільму режисера Зази Буадзе «Адвокат із міста Лева» за романом українського письменника Андрія Кокотюхи.

Про це повідомляє сайт львівської кінокомпанії MKK film service.

Роботу над фільмом «Адвокат із міста Лева» заплановано розпочати восени 2017 року. Продюсер MKK film service Олексій Карпенко планує залучити до участі в проекті акторів з Польщі та запросити польських оператора-постановника та художника-постановника.

Події в історичному детективі Андрія Кокотюхи відбуваються у 1908 році. Головний герой – молодий киянин Клим Кошовий, який врятувався з тюрми і втік від російської царської влади до Львова, де розслідує загибель відомого адвоката Євгена Сойки.

«У проекті є все, про що можна мріяти: закручений сюжет, “смачна” історична фактура (чудова архітектура Львова, костюми, реквізит початку минулого сторіччя), політична актуальність, персонажі з неповторюваним колоритом, і головний герой, у якого є всі шанси стати українськими Шерлоком Холмсом, Перрі Мейсоном, Арсеном Люпеном та Ерастом Фандоріним разом узятими», – вважає режисер Заза Буадзе.

Минулого року Заза Буадзе екранізував іншу книгу Андрія Кокотюхи, знявши історичний фільм «Червоний». Фільм є результатом спільного виробництва продюсерського центру «ІнсайтМедіа», Одеської кіностудії та литовської кінокомпанії Artbox за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Загальний бюджет – 20 млн грн, половину коштів надало Держкіно. Прем’єра стрічки була перенесена з 2016 на 2017 рік.

Нагадаємо, компанія «МКК фільм сервіс» продюсера Олексія Карпенка у вересні 2016 року стала одним з переможців 9-го пітчингу Держкіно, отримавши державну підтримку для виробництва і дистрибуції ігрового повнометражного авторського фільму «13-й автобус» режисера Олександра Безручка (очікувана сума підтримки – близько 8,8 млн грн, що становить половину бюджету стрічки), дебютного ігрового фільму «Двірник» режисера Наталії Кудрик (очікувана сума підтримки – близько 1 млн грн, що становить 100% кошторису) та ігрового тематичного фільму «Черкаси» режисера Тимура Ященка про героїзм моряків під час анексії Криму (очікувана сума підтримки – понад 17,3 млн грн, тобто половина кошторису).

Фото: MKK film service

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY