detector.media
05.04.2017 13:00
«Громадське ТБ. Полтава» виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації
«Громадське ТБ. Полтава»  виграло суд у місцевого управління ЖКГ щодо доступу до інформації
3 квітня у Київському районному суді міста Полтава розглядалася справа за позовом ГО «Полтавське громадське телебачення» до Управління ЖКГ міськвиконкому про визнання протиправними дій, що виявилися у відмові отримання «Полтавським громадським телебаченням» публічної інформації.

Про це повідомляє «Громадське.Полтава».

На засіданні мова йшла про надання загальнодоступної інформації про ремонт вулиці 1100-річчя Полтави за 2016 рік та документів, укладених із компанією «Будгарант-7», що містили інформацію про гарантійні строки на ремонт вулиці, етапи ремонту, акти виконаних робіт тощо.

Як повідомляється, представник управління ЖКГ не з’явився на слухання.

«Замість цього в наданій документації Управління стверджувало, що правові підстави для задоволення вимог, заявлених позивачем у його запитах, відсутні, тож дана діяльність не може бути визнана протиправною», – йдеться на сайті «Громадського.Полтави».

Розглянувши всю надану інформацію по справі, суд постановив частково задовільнити позивні умови ГО «Полтавське громадське телебачення».

«Дії Управління житлово-комунального господарства визнано протиправними, тож тепер воно зобов’язано надати відповідну інформацію щодо ремонту вулиці 1100-річчя Полтави за 2016 рік», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Генеральної прокуратури України, у 2016 році до суду з обвинувальним актом направлено 30 кримінальних проваджень та одне – з угодою про примирення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY