detector.media
Лілія Молодецька
«Детектор медіа»
30.03.2017 18:37
Виробництво серіалу «Забута жінка» відповідає меморандуму Держкіно з телеканалами - Неретін
Виробництво серіалу «Забута жінка» відповідає меморандуму Держкіно з телеканалами - Неретін
Заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін заявив, що у виробництві серіалу «Забута жінка», який покаже канал «Україна», не порушений закон «Про внесення змін до деяких Законів України відносно захисту інформаційного телерадіопростору України», згідно якого, в ефірі українських телекомпаній не можуть бути показані серіали і фільми, вироблені в Росії пізніше 1 січня 2014 року.

Про це він сказав в коментарі «Детектору медіа».

Нагадаємо, у суботу, 8 квітня, на телеканалі «Україна» відбудеться прем'єра 4-серійної стрічки «Забута жінка» виробництва української кінокомпанії «ЕйБіСі Фільм Україна» і польської компанії ABC Film. Головну роль виконала російська актриса Ірина Розанова.

«Уоловній ролі у стрічці "Забута жінка" - дійсно російська акторка. При цьому серіал знімався на території України, в Києві й Чернігові. "ЕйБіСі Фільм Україна" - це українська компанія, але час від часу вони подають відомості, що у них є копродукція з Польщею. Яка саме копродукція, це нехай вони самі пояснять», - сказав Сергій Неретін.

За його словами, дві ключові ролі у стрічці виконують російські актори, але у Держкіно така позиція, що якщо кіно знімається в Україні із залученням української техніки, виробничих потужностей, України і Києва як локації, і більшості українських акторів, тоді питань до продукту не виникає.

«Щодо цього фільму – я особисто переглянув всі чотири серії. Крім того, що цей серіал знімався в Україні, там задіяна значна частка українських акторів. І це відповідає меморандуму, який був підписаний минулого року з усіма телеканалами. І в серіалі "Забута жінка" цих вимог дотримано – зокрема, щодо залучення українських акторів. Тому у нас питань не виникло щодо видачі прокатного посвідчення саме цьому серіалу», - зазначив заступник голови Держкіно.

Як повідомила «Детектору медіа» 31 березня прес-служба каналу «Україна», серіал «Забута жінка» - це проект тристороннього спільного виробництва за участю української, польської та російської сторони: ABC Film (Польща), «ЕйБіСіФільм» (Україна), «Енерджі Фільм» (Росія).

Нагадаємо, 7 листопада 2016 року телеканал «Україна» розпочав показ романтичної комедії «Я дарую тобі щастя». Напередодні старту показу «Детектор медіа» звернув увагу на схожість цього серіалу на вироблений у Росії в 2015 році серіал «Солнце в подарок». У Держкіно у відповідь на запит «Детектора медіа» уточнили, що прокатне посвідчення серіалу «Я дарую тобі щастя» було видано 9 вересня 2016 року і оформлено на компанію «ЕйБіСі Фільм Україна».

Як пояснив продюсер «ЕйБіСі Фільм Україна» Віталій Сіренко, «Я дарую тобі щастя» і «Солнце в подарок» - дійсно ідентичні версії одного й того самого серіалу. Він був запущений у виробництво в середині 2015 року. «Солнце в подарок» отримало прокатне посвідчення в Росії 6 червня 2016 року.

На території України знімалося приблизно 60-70% серіалу, решта - в Росії. Сцени в Україні знімала українська знімальна група, в Росії - російська, а розходження в титрах між українською та російською версіями відбулося через «певні умови продажу серіалу на території Росії», а також те, що не всі учасники знімального процесу хочуть фігурувати в титрах в обох країнах. Актори в серіалі знімалися російські, але частково їх оформлювали через польську юридичну особу ABC Film sp. z o.o. задля мінімізації податків. За словами представників продакшну, в документах на видачу прокатного посвідчення для «Я дарую тобі щастя» вони помилково вказали країною виготовлення лише Україну, хоча фактично це копродукція.

Експертна комісія вирішила, що оскільки продакшн сам визнав помилку в документах, то видане на їх підставі прокатне посвідчення слід анулювати. В свою чергу, продакшн може повторно подати для отримання прокатного посвідчення вже правильні документи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY