detector.media
30.03.2017 11:30
1 квітня - Українське документальне кіно на роверах
1 квітня - Українське документальне кіно на роверах
1 квітня в рамках кінофестивалю Docudays UA в столичному Сквері Небесної Сотні відбудеться велопоказ, під час якого глядачі крутитимуть педалі й у такий спосіб вироблятимуть необхідну для перегляду фільму енергію.

Організатори фестивалю Docudays UA покажуть просто неба три короткометражні фільми з конкурсу Docu/Україна: «Між іншим» Юлії Апен, «Метро» Лєри Мальченко та Олександра Ганца й «Комуналку» молодих режисерів Андрія Прииймаченка, Уляни Скицької, Валерії Пузік, Юлії Ільченко, Марини Лопушин та Маріам Шелії.

«Між іншим» складається з реальних історій українських мігранток в Європі, які розповідають, чому вирішили змінити місце проживання і які мотиви ними керували. А у фільмі «Метро» йдеться про шість дніпропетровських станцій, що відкрили в місті в 1995-му році. Сьогодні метро в Дніпрі одне з найкоротших у світі. Але невелика кількість пасажирів та майже повна відсутність нав’язливої реклами зберегли в метро особливу атмосферу – підземного ретро-футуристичного міста.

Картина «Комуналка» про те, як зміна поколінь в Україні здатна трансформувати підхід до сприйняття простору навколо. У ньому автори торкаються теми конфлікту епох, зіткнення ініціативності та байдужості, відкритості та жорсткої регламентованості життя під час одного маленького ремонту.

Фільми можна переглянути 1 квітня о 19:00 у Сквері Небесної Сотні (вул. Михайлівська, 24-26). Після показу традиційне обговорення та дискусія за участі команди фестивалю.

Показ організований за підтримки «Кіно просто неба» та «Велопланета».

Фото – кадр із фільму «Між іншим» Юлії Апен 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY