detector.media
30.03.2017 10:00
Захист неповнолітніх у галузі аудіовізуальних медіапослуг: правові норми ЄС
Захист неповнолітніх у галузі аудіовізуальних медіапослуг: правові норми ЄС
При Національній раді з питань телебачення і радіомовлення продовжує працювати робоча група з розробки правил захист дітей від шкідливого та потенційно шкідливого контенту. Для допомоги робочій групі «Детектор медіа» публікує переклад порівняльного огляду відповідних європейських нормативно-правових норм, підготовлений експерткою Європейської аудіовізуальної обсерваторії Софією Валє в березні 2015 року.

У березні 2015 року Європейська аудіовізуальна обсерваторія оприлюднила Порівняльні таблиці щодо захисту неповнолітніх в галузі аудіовізуальних медіапослуг.

Це огляд існуючих зобов’язань 28 країн-членів ЄС щодо захисту неповнолітніх у галузі аудіовізуальних медіапослуг і часоділу для служб мовлення (часоділ – від англ. «watershed» – дозволений час показу регульованого контенту).

Перша таблиця дає огляд нормативно-правової бази існуючих зобов'язань, у тому числі норм само- і співрегулювання, і наявних засобів захисту у випадку контенту, що є неприйнятним для неповнолітніх, як у лінійних, так і нелінійних послугах.

Друга таблиця заглиблюється в різні часоділи, які використовуються в лінійних послугах, і ретельно переглядає їхню нормативно-правову базу, описуючи характер контенту, до якого вони застосовуються.

Завантажити таблицю 1.

Завантажити таблицю 2.

Автор порівняльного огляду: Софі Валє, Європейська аудіовізуальна обсерваторія

Переклад: ГО «Детектор медіа»

Фото: Chris Stein / Today.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY