detector.media
23.03.2017 11:25
СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl
СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl
Сьогодні вранці, 23 березня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили представники онлайн-ресурсу.

«Сьогодні вранці, 23.03 обшукали квартиру комерційного директора Олени Лапи, а зараз проходять обшуки у генерального директора YouControl Сергія Мільмана. Співробітники СБУ не допустили адвоката до Олени Лапи, а зараз намагаються перешкодити і Сергію Мільману», – йдеться в повідомленні.

Представник онлайн-сервісу повідомив, що причина обшуків поки що невідома. Також він уточнив, що обшуки проводить СБУ. Офіційні коментарі юриста компанії пообіцяли дати трохи пізніше.

Судячи з повідомлення YouControl, юриста компанії СБУ допустила, але заблокувала корпоративну пошту.

Юрист і громадський активіст Клим Братківський в коментарі «Детектору медіа» заявив, що «ресурс YouControl має ознаки незаконної діяльності». У листі, який він надав редакції, йдеться про те, що «державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр» не надавало доступ до бази даних Єдиного державного реєстру онлайн-сервісу YouControl». У той же час, як він зазначив, ТОВ «Ю-Контрол» надає доступ до відомостей, які відсутні у відкритій базі даних, розміщеної на сайті Data.gov.ua.

«Є підозри, що діяльність онлайн-сервісу є незаконною, так як у законний спосіб, не зламуючи або якимось чином обходячи систему ЄДР, отримати всю інформацію неможливо, – сказав пан Братківський. – Таким чином, є всі підстави стверджувати, що ТОВ "Ю-Контрол" отримало доступ до бази Єдиного державного реєстру не з оприлюдненою бази даних на сайті http://data.gov.ua, а іншим чином, поза встановленого порядку».

Оновлюється...

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

В кінці лютого 2017 року працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY