detector.media
22.03.2017 17:39
Комітет з протидії корупції хоче, щоб керівники ЗМІ звітували про свої доходи (ДОПОВНЕНО)
Комітет з протидії корупції хоче, щоб керівники ЗМІ звітували про свої доходи (ДОПОВНЕНО)
Комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендував Верховній Раді прийняти поправку до закону України про запобігання і протидії корупції, яка зобов'яже керівників та засновників ЗМІ подавати електронні декларації. Автором поправки є народна депутатка («Народний фронт») Тетяна Чорновол.

Як повідомляє «Українська правда», члени комітету проголосували за таку поправку в середу, 22 березня, на черговому засіданні Комітету.

Мова йде про законопроект № 6172, внесений Президентом України 10 березня і прийнятий за основу 14 березня зі скороченням строку підготовки до другого читання. 22 березня Комітет з питань запобігання та протидії корупції розглядав таблицю поправок до другого читання.

Фото "Української правди"

Видання зазначає, що при цьому не всі члени Комітету зрозуміли, за що саме проголосували.

Так, після голосування поправки щодо декларацій керівників ЗМІ депутат з фракції БПП Андрій Немировський зазначив: «Я хочу внести зауваження, щоб цю поправку ми проголосували до моменту про засоби масової інформації».

Натомість голова Комітету Єгор Соболєв зауважив: «Та ви самі проголосували за засоби масової інформації, і ваш голос став вирішальним».

Нагадаємо, головний редактор, заступник та головний бухгалтер комунального ЗМІ, які є посадовими особами юридичних осіб публічного права і виконують адміністративно-господарські або організаційно-розпорядчі функції в державних і комунальних закладах, установах чи підприємствах, мають до 1 квітня 2017 року подати електронну декларацію.

У листопаді 2016 року журналіст Денис Бігус повідомив про запуск повнотекстового пошуку по деклараціях чиновників на сайті «Декларації».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY