detector.media
22.03.2017 10:10
Розпочалося виробництво етномістичного фільму про Україну «Морена»
Розпочалося виробництво етномістичного фільму про Україну «Морена»
Державне агентство України з питань кіно підписало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання кінопроекту «Морена» державної фінансової підтримки в розмірі 19,3 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Фінансова допомога фільму «Морена» режисера Сергія Алешечкіна склала 50% від загальної вартості виробництва.

«Фільм "Морена" – це містична історія кохання на тлі українського Полісся, в якій героям доведеться зіткнутися з потойбічними силами», – розповіли в Держкіно.

Сам режисер називає картину етномістикою, бо в її основі багато українського фольклору. За його словами, зйомки «Морени» відбуватимуться в Чернігівській області, а завершаться – взимку 2017 року.

Відомо, що проект фільму «Морена» є одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно.

Продюсер стрічки – Геннадій Богук.

Нагадаємо, що 21 вересня 2016 року Держкіно оголосило переможців Дев’ятого конкурсного відбору, а саме – 48 кінопроектів.

20 жовтня 2016 року Міністерство культури затвердило нову редакцію Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки, включивши до неї переможців Дев’ятого конкурсного відбору та виключивши 24 завершених у виробництві фільми та 3 кінопроекти, які протягом трьох років не ініціювали підписання договору про державну підтримку.

Пізніше, 12 грудня 2016 року, Держкіно оголосило Десятий конкурсний відбір кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY