detector.media
22.03.2017 09:05
У Москві поліція пояснила, що затримала Цимбалюка та Бородіна «для з’ясування їх персон» – МЗС України
У Москві поліція пояснила, що затримала Цимбалюка та Бородіна «для з’ясування їх персон» – МЗС України
Поліція Москви пояснила затримання кореспондента УНІАН у Росії Романа Цимбалюка і оператора телеканалу «1+1» Микиту Бородіна тим, що хотіла з'ясувати персони затриманих.

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Поліція пояснила, що затримала Романа Цимбалюка і його оператора через необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вона затримала. Претензій до Романа Цимбалюка та оператора поліція не заявляла», - сказав пан Кирилич.

Він розповів, що у відділі поліції Цимбалюка та Бородіна відвідав український консул Геннадій Брескаленко.

«З Романом ще був принаймні донедавна, мені телефонував наш консул Брескаленко, і він дав сигнал, що не було якоїсь мотивації, якогось пояснення. Послались на те, що виникла необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вони затримали, а по суті претензій до Романа і до оператора не було висунуто», - зазначив пан Кирилич.

Пан Цимабалюк на своїй сторінці у Facebook розказав подробиці затримання.

Нагадаємо, 21 березня поліція Москви (Росія) затримала спеціального кореспондента українського інформаційного агентства УНІАН Романа Цимбалюка і оператора «1+1» Микиту Бородіна.

За словами Романа Цимбалюка, інцидент трапився під час запису інтерв'ю з аспірантом Московського державного університету (МДУ) Захаром Сарапуловим, який вивісив прапор України на будівлі університету в третю річницю анексії Криму. В цей час приїхала російська поліція, в українського журналіста вилучили документи.

Знімальну групу доправили до відділку поліції. Роман Цимбалюк заявив, що затримання не мало підстав і написав відмову від дачі будь-яких пояснень.

Міністерство закордонних справ України назвало затримання журналіста УНІАН в Москві Романа Цимбалюка провокацією з боку Російської Федерації.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, «ми моніторимо цю ситуацію».

Водночас МЗС РФ заявило, що з'ясовує обставини затримання кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка та оператора телеканалу «1+1» Микити Бородіна в Москві.

Після трьох годин перебування у відділку поліції затриманих вдпустили.

На фото - Роман Цимбалюк

Фото: "Гордон"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY