detector.media
21.03.2017 17:00
Телепрем’єра фільму про УПА «Жива» відбудеться на каналі ZIK
Телепрем’єра фільму про УПА «Жива» відбудеться на каналі ZIK
В середу, 22 березня, телеканал ZIK покаже кінострічку режисера Тараса Химича «Жива» про зв’язкову УПА Анну Попович. Канал є офіційним медіапартнером проекту.

Про це повідомляє прес-служба ZIK.

Фільм буде показаний в телеефірі о 21.30.

В основу стрічки лягла реальна історія молодої дівчини, яка, рятуючись від КДБ, потрапляє у табір УПА, в загін командира Довбуша. Завдяки своєму дару віщування Анна не раз рятує життя повстанцям і дивом залишається жити сама.

Знімали кінострічку в Карпатах, у Горганах, де, за свідченнями самої Анни Попович, розгортались події з її життя. Сцени ж допитів були зняті у львівському Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

«Жива», як стверджують творці фільму, – це життєва історія, що краще відображає суть українського характеру й української долі, ніж будь-яка доктрина. І ця життєва історія надихає, дає зрозуміти мотиви – чим жили і за що боролись люди в той час.

«Стрічка відрізняється особливою манерою зйомки – унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен із залученням найкращих військових консультантів та істориків України», - анонсує прем’єру ZIK.

Нагадаємо, 24 листопада 2016 року в Києві відбувся прем’єрний показ художнього фільму Тараса Химича «Жива», який розкриває невідомі сторінки з життя зв`язкової УПА Анни Попович. Цього ж дня стартував всеукраїнський прокат стрічки.

У березні 2017 року стало відомо, що режисер Тарас Химич, відомий своїм фільмом про УПА «Жива», знімає художній фільм про князя (короля) Данила Галицького і його часи.

На фото - під час зйомок стрічки

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY