detector.media
20.03.2017 16:10
Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»
Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»
Співвласник медіагрупи «Інтер» Сергій Льовочкін спростував інформацію про конфлікт з олігархом Дмитром Фірташем і пояснив часту появу лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко в ефірах телеканалу.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

На питання про те, чи мав він конфлікт з іншим співвласником телеканалу Дмитром Фірташем, Льовочкін відповів, що «це нісенітниця».

«Нісенітниця. У нас завжди було все добре», - сказав він.

З приводу частої появи лідера партії «Батьківщина» в ефірі телеканалу він заявив, що завданням телеканалу є об'єктивне висвітлення того, що відбувається в країні.

«Я не втручаюся в редакційну політику, вважаю це неприпустимим. Що стосується появи різних політиків, то в ефірі "Інтера" досить і представників влади, і представників опозиції. Завдання каналу – об'єктивно висвітлювати все, що відбувається в країні, говорити людям правду», - сказав Льовочкін.

Льовочкін також зазначив, що підпал компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляють новини для «Інтера»,  – «відповідальність влади».

«Немає ніякої інформації про розслідування підпалу, від якого постраждали журналісти… – сказав він. – Ніхто нікому нічого не пояснює. Влада не діє. Все нерозкриті злочини – відповідальність влади».

Нагадаємо, акції проти редакційної політики каналу «Інтер» почалися у вересні. Так, 4 вересня протестувальники підпалили шини під офісом інтерівського новинного продакшну «Національні інформаційні системи» (НІС) на вулиці Щусєва в Києві. Згодом зайнялася й будівля компанії. Постраждала журналістка й кілька працівників інформаційної служби каналу. У керівництві НІСу заявили, що вигоріла інформаційна студія.

Наразі справу з прокуратури Києва передали до СБУ. Кримінальне провадження розслідується за статтями:«хуліганство» та «умисне пошкодження майна», «перешкоджання роботі журналістів» і «терористичний акт» (цю статтю додано за рішенням суду).

Серед кола підозрюваних журналісти називали екс-бійців батальйону «Свята Марія», яким керував Дмитро Корчинський, а також людей Іллі Ківи. І Корчинський, і Ківа вважаютьсянаближеними до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Сам очільник силового міністерства неодноразово висловлювався негативно на адресу телеканалу «Інтер».

Водночас представники МВС (зокрема й сам Аваков) публічно висунули версію про те, що займання приміщення НІСу могло бути самопідпалом і що очільникам каналу був вигідний такий піар.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу, і прибрали намети. Протягом п’яти днів телеканал нібито мав змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

13 жовтня комунальні служби в Києві знесли паркан навколо будівлі телеканалу «Інтер» у Києві.

На фото - Сергій Львочкін

Фото: «РБК-Україна»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY