detector.media
20.03.2017 10:55
Міжнародні кінематографісти на фестивалі в Болгарії вимагали звільнення Сенцова
Міжнародні кінематографісти на фестивалі в Болгарії вимагали звільнення Сенцова
Учасники міжнародного кінофестваля «Софія Фільм Фест» в Болгарії закликали Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомили в прес-службі посольства України в Болгарії.

«Церемонія вручення нагород переможцям 21-го міжнародного кінофестивалю "Софія Фільм Фест" почалася закликом до Росії звільнити Олега Сенцова. Кінематографісти з різних країн і глядачі Національного палацу культури бурхливими оплесками продемонстрували солідарність з українським кінорежисером», - йдеться в повідомленні.

Софія Фільм Фест бурхливими аплодисментами вимагає звільнення О.Сенцова.Церемонія вручення нагород почалася закликом до РФ звільнити Сенцова pic.twitter.com/S9OWsMFuhK

— UKR Emb in Bulgaria (@UKRinBGR) 19 березня 2017 р.

Як відомо, Олег Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року і був звинувачений в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, що 11 лютого у спеціальній програмі 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбулася офіційна прем’єра документальної стрічки російського режисера Аскольда Курова «Процес» про суд у Росії над Олегом Сенцовим, незаконно ув’язненим в Росії українським режисером. Після показу відбувся флеш-моб #FreeSentsov Європейської кіноакадемії.

Також на Берлінале відкрився стенд на підтримку українського режиссера, що перебуває за гратами у Росії.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY