detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.03.2017 16:55
Суд частково задовольнив позов Мураєва до журналістки Ромалійської щодо дифамації
Суд частково задовольнив позов Мураєва до журналістки Ромалійської щодо дифамації
Сьогодні, 17 березня, в Голосіївському районному суді Києва відбулося засідання-дебати за позовом народного депутата Верховної Ради України та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до журналістки «Громадського радіо» Ірини Ромалійської, ГО «Громадське радіо» та ПГО ТРК «Громадське радіо»

Про це «Детектору медіа» повідомила журналістка Ірина Ромалійська.

«Сьогодні було чергове засідання – дебати. Самого Мураєва традиційно не було (він не прийшов ні на одне із засідання). Після коротких дебатів суддя Чередниченко заявила, що виходить до нарадчої кімнати, а рішення можна буде дізнатися по телефону після 15-ї години. Наш юрист подзвонила – їй повідомили, що "частково позов задоволено". Але в якій саме частині – говорити не стали. Сказали, що в понеділок можна прийти і забрати повне рішення», – розказала пані Ромалійська.

Днями пан Мураєв сказав «Детектору медіа», що впевнений у виграші справи.

«Я його виграю, однозначно. Отримано довідки Міграційної служби про те, що я знаходився в Україні. І прикордонники, і митниця, дали свій висновок. Я Ромалійській говорив прямо, що в цей день був на Дні працівників служби з надзвичайних ситуацій в окрузі. У Facebook у мене є фотографії зі святкування. Вона про це знала. Але вона навмисне це робила двічі – один раз самостійно, другий раз – в ефірі з Савченко. Я б на це не звернув увагу, якби не був глибоко впевнений, що це проплачені дії. Я вважаю, що журналістика повинна бути чесною. Наклепу не повинно бути», – сказав він.

Нагадаємо, Євген Мураєв подав до суду на журналістку «Громадського радіо» Ромалійську за наклеп. Зокрема, він вимагає від журналістки визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягає на її спростуванні. позов був направлений в суд після того, як Ірина Ромалійська в ефірі програми «Київ-Донбас» згадала про нібито візит Євгенія Мураєва до Росії в 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має «проросійську позицію», оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали «прибічником «русского мира».

7 листопада «Детектору медіа» пан Мураєв повідомляв, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації. Він також зазначиив, що на суди ходять його представники.

Як писав «Детектор медіа», 6 грудня, у Голосіївському районному суді Києва відбулося перше засідання за позовом Мураєва проти журналістки Ромалійської та ГО «Громадське радіо». Депутат на засідання не з’явився. 6 грудня Голосіївський районний суд м.Києва переніс судове засідання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY