detector.media
17.03.2017 12:35
В Україні розпочинається виробництво фільму Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро»
В Україні розпочинається виробництво фільму Єлизавети Сміт «Цимбаліст Петро»
Сьогодні, 17 березня, Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Табор» контракт про надання кінопроекту «Цимбаліст Петро» державної фінансової підтримки розміром 415 тис 570 грн. Загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн.

Про це повідомляє Держкіно.

Як зазначено, кінопроект «Цимбаліст Петро» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер картини – Єлизавета Сміт, продюсери – Олена Яковіцька та Максим Наконечний. Сценарій написала Єлизавета Сміт спільно з Максимом Наконечним.

Пані Сміт є також співрежисером документального фільму School #3, який нещодавно отримав Ґран-прі як найкращий повнометражний фільм конкурсної програми Generation14+ Berlinale 67.

«Документальна драма «Цимбаліст Петро» розповість про молодого музиканта з карпатського селища Ворохта, який взимку 2013-го приїжджає до Києва на Революцію Гідності грати на барикадах й спілкуватися з демонстрантами», – повідомляє Держкіно.

 «Петро потрапив у наш об’єктив на Майдані, а героєм нашого фільму його зробили ті зміни, які з ним відбувалися»,– зазначила режисер Єлизавета Сміт.

Презентація кінопроекту під час 9-го конкурсного відбору Держкіно.

Нагадаємо, у травні письменник Василь Шкляр анонсував початок зйомок кінострічки і міні-серіалу за своїм романом «Чорний Ворон» протягом року.

19 грудня Держкіно також уклало з компанією «Ідас-Філм» контракт про надання проекту «Кіборги» про захисників Донецького ареопорту державної фінансової підтримки у розмірі 23 973,6 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн.

26 січня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Солар медіа інтертейнмент» контракт про надання кінопроекту Egregor режисера Любомира Левицького державної фінансової підтримки розміром 22 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму – 66 млн 268,7 тис. грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY