detector.media
16.03.2017 15:00
«Доступ до правди» запускає серію публікацій про розпорядників інформації
«Доступ до правди» запускає серію публікацій про розпорядників інформації
Сайт «Доступ до правди» запускає серію публікацій про розпорядників публічної інформації «Хто відповідає на наші запити?». Керівник проекту – журналістка сайту Наталія Патрікєєва.

Про це повідомляє «Доступ до правди».

Як зазначено, у проекті буде зібрано та проаналізовано інформацію про чисельний склад відділів публічної інформації органів влади та місцевого самоврядування, заробітки працівників цих відділів та їхнє робоче навантаження. 

«Також "Доступ" планує представити репортажі про роботу розпорядників публічної інформації та інтерв’ю про робочі моменти комунікації громадян та органів влади, а мета проекту – зрозуміти, чому ця комунікація часом виявляється неефективною. Хто в цьому винуватий – той, хто запитує, чи той, хто відповідає?» – повідомляється на сайті «Доступу до правди».

Нагадаємо, секретаріат Уповноваженого з прав людини протягом 2016 року отримав 72 звернення від журналістів та працівників ЗМІ зі скаргами на порушення права на доступ до публічної інформації. 32 перенаправлено правоохоронцям.

Нагадаємо, за словами пані Кушнір, журналісти – найменш захищена професійна група щодо доступу до публічної інформації

Як відомо, 4 лютого 2016 року Верховна Рада ухвалила зміни до ст. 171 Кримінального кодексу України, додавши до статті те, що незаконна відмова у доступі журналіста до інформації може бути покарана штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як писав «Детектор медіа», юридичний відділ Інституту масової інформації готує зміни до ККУ, зокрема планує вилучити зі статті 171 кримінальну відповідальність за незаконну відмову на запит журналіста.

Медіаюристи радять журналістам подавати запити як простим громадянам, не вказуючи професію в запиті.

Фото: gazeta.net.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY