detector.media
15.03.2017 12:40
Миколаївське КП знову ігнорує інформзапити жураліста «Престуности.Нет»
Миколаївське КП знову ігнорує інформзапити жураліста «Престуности.Нет»
Директор комунального підприємства Миколаївської міської ради «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації» Володимир Рижик ігнорує запити на інформацію кореспондента інтернет-видання «Преступности.Нет» Андрія Лохматова.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Журналіст направив на електронну пошту два запити щодо діяльності підприємства та його співробітників ще 7 лютого 2017 року, але відповідей не отримав.

Як зазначено, журналіст раніше відправляв запит на ту ж саму електронну адресу, після чого директор КП Рижик надавав відповіді.

Як раніше повідомлялось, директор комунального підприємства «ММБТІ» відмовився надавати кореспонденту інтернет-видання «Преступности.Нет» Андрію Лохматову інформацію про заробітну плату та премії керівництва підприємства, посилаючись на те, що це – конфіденційна інформація. На повторний запит Рижик надав інформацію, але два запити, надісланих пізніше, став ігнорує.

Як зазначив журналіст, він має намір скаржитись на порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації» міському голові, та, якщо це не допоможе, Уповноваженому з прав людини Верховної Ради України.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Управління Служби безпеки України в Миколаївській області відмовило журналістці Миколаївського центру журналістських розслідувань Тетяні Медведєвій в отриманні копій декларації про доходи начальника управління та його заступників, назвавши цю інформацію державною таємницею. За заявою журналістки офіс Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження щодо відмови миколаївського управління СБУ в наданні публічної інформації.

  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY