detector.media
14.03.2017 17:33
Канал «1+1» розпочав зйомки серіалу «Сувенір з Одеси» за сценарієм Кокотюхи
Канал «1+1» розпочав зйомки серіалу «Сувенір з Одеси» за сценарієм Кокотюхи
Телеканал «1+1» запустив у виробництво 12-серійну пригодницьку мелодраму «Сувенір з Одеси» за мотивами книги одеського письменника Валерія Смирнова «Труна з Одеси». Сценарій мелодрами написав письменник, сценарист Андрій Кокотюха (серіали «Століття Якова», «Катерина»).

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Після більшовицького перевороту у 1917 році Одеса за три роки переживає зміну семи влад. За сюжетом, поки влада в Одесі стрімко переходить з рук в руки, а вплив місцевого криміналітету залишається незмінним, двоє закоханих молодих людей Матвій і Ліза намагаються не стати пішаками в іграх легендарних історичних особистостей, таких, як отаман Котовський і король нальотчиків Михайло Винницький (Мішка Япончик).

Виробництво проекту здійснює команда Sister's production на замовлення телеканалу «1+1». Продюсери серіалу – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Вікторія Забулонська, Марина Городецька.

Режисером проекту виступив Олег Туранський («Я з тобою»). У серіалі зіграють: Ольга Виниченко, Олександр Соколовський, Дмитро Суржиков, Станіслав Боклан, Дмитро Сова, Марк Дробот, Артем Алексєєв, Олександр Кобзар та ін.

«У спробах не просто вижити, а й зберегти гідність, наші головні герої, Ліза та Матвій, змушені обирати між боротьбою і колабораціонізмом, між вірністю принципам та зрадою друзів, між кримінальними авторитетами і політичними опортуністами. У цій історії немає добра і зла – в ній різні люди виявляють силу і нестриманість, слабкість і співчуття, і всі однаково страждають від наслідків важких рішень. Життя в переломні часи – це випробування, яке робить кожного, хто вижив, героєм. Працювати над цією історією було дуже цікаво і водночас дуже непросто. Але ми всі віримо в те, що її співзвуччя сучасності буде чутися в кожному сюжетному повороті. Адже історії минулого цікаві нам саме тим, що допомагають розібратися в сьогоденні», - сказала Олена Васильєва, головна продюсерка серіалів та фільмів телеканалу «1+1».

«Мене в цьому проекті зацікавив власне матеріал – історія України початку ХХ століття на прикладі окремо взятої Одеси. Ідея, закладена в книзі Валерія Смирнова, дуже важлива і актуальна зараз. У непрості для держави часи активною і креативною частиною суспільства, генераторами важливих для країни ідей стають, хочемо ми того чи ні, люди авантюрного складу. Чиї біографії не кришталево чисті, як і наміри, але при цьому вони мають певний кодекс честі і дотримуються його. Всі потужні держави будувалися руками та розумом таких людей. І їхня трагедія в тому, що їх витіснили позбавлені будь-яких принципів і понять більшовики, чия верхівка насправді вийшла з криміналітету», - сказав сценарист серіалу Андрій Кокотюха.

Прем'єра пригодницької мелодрами «Сувенір з Одеси» очікується у 2017 році на каналі «1+1».

Нагадаємо, 26 листопада 2016 року на телеканалі «1+1» відбулася прем'єра 4-серійної мелодрами «Катерина», адаптації однойменної поеми Тараса Шевченка до сучасних реалій. Сценарій стрічки написав Андрій Кокотюха.

На фото - момент зйомок серіалу

Фото: прес-служба каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY