detector.media
12.03.2017 10:20
В Україні розпочалися зйомки фільму «Король Данило»
В Україні розпочалися зйомки фільму «Король Данило»
Режисер Тарас Химич, відомий своїм фільмом про УПА «Жива», знімає художній фільм про князя (короля) Данила Галицького і його часи.

Про це повідомляє zaxid.net.

Режисер повідомив, що останні місяці займався не тільки тим, що презентував свою стрічку «Жива» в різних містах України, а й відзняв частину свого наступного фільму «Король Данило». Львівський митець до того знімав документальні фільми, історичні хроніки, а минулого року презентував свій перший художній фільм «Жива» про долі упівців.

За словами Тараса Химича, його новий художній фільм «Король Данило», тізер якого оприлюднений днями, - це екшн, блокбастер.  Режисер обіцяє видовищні масові бої і максимальне наближення до історичної епохи.

«Це позитивна історія. Це історія, яка сталася давно, але на цій землі, де ми живемо. Воно безпосередньо стосується всіх нас», ― сказав творець фільму.

На фільмом працює так сама знімальна група, яка виробляла стрічку «Жива». Локації, де зніматимуть, будуть відповідати місцям історичних подій. У стрічці буде показано не лише постать князя (короля) Данила, а й потужну імперію – Київську Русь.

«Ми вибрали декілька локацій і на одній із них ми навіть хочемо побудувати таке тогочасне містечко, хочемо створити середовище. Тобто є одна локація на Прикарпатті, це буде для побудови міста. Але ми хочемо також знімати і на центральній Україні, і на Поділлі, тому що це ж держава була велика, вона не обмежувалася тільки Галичиною чи Волинню, це фактично Київська Русь», ― пояснив режисер.

Імен акторів режисер наразі не оприлюднює, але сказав, що до зйомок залучили тих, «хто несе у собі дух цієї землі».

«Ми вже працюємо з реконструкторами, будемо мати тренувальні табори для акторів. Все ж таки це зброя і всі мають володіти нею правильно. Обіцяємо вам розкішні постановки боїв, дуже видовищні», ― розповіла виконавча продюсерка Олеся Галканова.

Прем'єру «Короля Данила» її творці обіцяють на 2018 рік.

Нагадаємо, 24 листопада 2016 року в Києві відбувся прем’єрний показ художнього фільму Тараса Химича «Жива», який розкриває невідомі сторінки з життя зв`язкової УПА Анни Попович. Цього ж дня стартував всеукраїнський прокат стрічки.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY