detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
10.03.2017 15:00
Babylon'13 спільно з СБУ зробив фільм про обстріл автобусу з пасажирами поблизу Волновахи
Babylon'13 спільно з СБУ зробив фільм про обстріл автобусу з пасажирами поблизу Волновахи
Творче об’єднання Babylon'13 по матеріалам Служби безпеки України зробило документальний фільм «Комбат задоволений» про події у Маріуополі поблизу Волновахи 13 січня 2015 року, коли від артилерійського обстрілу блокпосту ЗС України загинуло 12 пасажирів рейсового автобусу, ще 19 отримали поранення

Про це «Детктору медіа» розповів автор фільму Роман Любий.

«Мені здається, що це друга подія після Боїнга. Це важливо. Крім нас, я думаю, що так якісно цього ніхто не зробить», – розказав він.

За словами Любого, матеріали для фільму надали в СБУ.

«Це матеріали кримінальної справи. Там відео, переговори, які використовуються СБУ для експертизи голосу та інше. Це все – доказова база. У нашому випадку вона була використана як матеріал для фільму. Це відмінна особливість цієї роботи», – зазначив він.

Хронометраж фільму – 14:35 хвилин. Над проектом працювали четверо осіб протягом місяця.

«Завершили ми його на початку минулого тижня», – додав автор фільму.

За словами Любого, документальний фільм приурочений завершенню розслідування кримінальної справи. Матеріали по цій справі СБУ оприлюднила 9 березня.

Правоохоронці встановили причетність до злочину полковника збройних сил Росії Анатолія Сінельнікова на прізвисько «Захар» та так званого військового комісара Докучаєвська Юрія Шпакова.

«Перехоплені СБ України переговори терористів засвідчують, що саме вони координували обстріл українських позицій, унаслідок чого загинули мирні мешканці. Громадянину Росії Анатолію Сінельнікову оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 437, громадянину України Юрію Шпакову - ч. 3 ст. 258 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Обох зловмисників оголошено у розшук», - повідомляє СБУ. 

Нагадаємо, 13 січня 2015 року поблизу м.Волноваха (Донецька область) рейсовий автобус з пасажирами, який рухався за маршрутом «Златоустівка-Донецьк», зазнав артилерійського обстрілу. Внаслідок терористичного акту отримали тілесні ушкодження 19 пасажирів, загинуло – 12.

Як писав «Детектор медіа» у вересні 2016 року творче об’єднання знімало ігровий міні-серіал «Бліндаж» про бійців АТО.

Документальний фільм про українських військових на півострові під час окупації «Крим. Як це було», знятий режисером Костянтином Кляцкіним спільно з командою об'єднанням «Babylon'13», визнаний кращим серед документальних робіт на щорічному міжнародному кінофестивалі «Місто мрії».

До третьої річниці розстрілу Небесної Сотні творче об’єднання Babylon'13 створило фільм «Небо падає. Три місяці з життя Устима Голоднюка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY