detector.media
09.03.2017 16:55
До Олега Сенцова не доходять листи – адвокат
До Олега Сенцова не доходять листи – адвокат
Ув’язненому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову в колонії створюють умови, щоб він не отримував листи і знаходився в ізоляції

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів його адвокат Дмитро Дінзе.

«Наскільки я знаю, листи, які йому надсилають, до нього не доходять. Вони, як я дізнався від працівників колонії, пересилаються до Москви і там люструються... Фактично він перебуває в ізоляції. За ним спостерігають з Москви, і відповідні умови утримання йому створюють, щоби від нього

Дінзе також зазначив, що контактує з Сенцовим один журналіст із місцевого інтернет-видання, що також є членом Громадсько-спостережної комісії в Якутії.

«Він до Олега періодично їздить і, відповідно, з ним веде якісь розмови, відстежує умови його тримання. Місцевого адвоката для цього наймати не має жодного сенсу», - сказав адвокат.

Нагадаємо, Олег Сенцов і Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням у організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Нещодавно Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

На фото – Олег Сенцов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY