detector.media
07.03.2017 15:50
Найбільш популярними серед українців ЗМІ є телебачення та Інтернет – Research & Branding Group
Найбільш популярними серед українців ЗМІ є телебачення та Інтернет – Research & Branding Group
Як показують результати соціологічного опитування, проведеного компанією Research & Branding Group, сьогодні найбільш популярними серед українців ЗМІ є телебачення та Інтернет. При чому телебачення приблизно вдвічі обходить Інтернет за частотою згадування в якості використовуваного джерела для отримання інформації. Всі інші ЗМІ «відстають» від лідерів з даного показника.

Про це йдеться в опитуванні Research & Branding Group, яке проводилося в період 1-10 лютого по загальноукраїнській вибірці, крім окупованих територій. Загалом було опитано 1800 осіб.

Як повідомляється, приблизно 9 з 10 дорослих громадян України більш-менш регулярно отримують новини за допомогою телебачення, а близько половини – через Інтернет. Переваги, які українці віддають окремим ЗМІ в певній мірі пов'язані з віком, рівнем освіти та сектором зайнятості.

Так, згідно аналізу компанії, найбільш високий рівень довіри до телебачення спостерігається серед осіб пенсійного віку, а найнижчий – серед молоді у віці до 30 років. Інтернет, навпаки, найчастіше використовується молоддю, а найрідше – літніми людьми.

«Особи з найбільш високим рівнем освіти помітно рідше, в порівнянні з тими, хто має більш низький освітній статус, використовують в якості інформаційного каналу телебачення, але помітно частіше використовують для цього Інтернет», – йдеться в опитуванні компанії.

Щодо політичних подій, в аналіз Research & Branding Group зазначено, що для цього українці використовують близько півтора десятка різних джерел інформації.

«Серед них домінують за частотою згадування центральні ТВ-канали України. З істотним відривом за ними слідують такі інформаційні джерела, як українські Інтернет-ЗМІ, а також родичі і знайомі. Третю позицію в цій ієрархії ділять між собою соціальні мережі, розмови і чутки, а також місцеві телеканали», – йдеться в опитуванні.

Зазначено, що близько 70% дорослого населення України «схильне в принципі довіряти тим чи іншим джерелам політичної інформації».

«Літні люди частіше довіряють центральним ТВ-каналам, ніж особи у віці до 40 років. А ті, в свою чергу, значимо частіше довіряють українським інтернет-ЗМІ та соціальним мережам. Або такий факт: жителі обласних центрів значимо рідше, ніж жителі звичайних міст і сіл, довіряють центральним ТВ-каналам країни. А ось вітчизняним Інтернет-ЗМІ міські жителі довіряють частіше, ніж жителі сіл», – надає результати свого опитування компанія.

Опитування було проведене компанією Research & Branding Group у лютому 2017 року. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY