detector.media
01.03.2017 09:25
На Чернігівщині Кіберполіція припинила діяльність піратського онлайн-кінотеатру
На Чернігівщині Кіберполіція припинила діяльність піратського онлайн-кінотеатру
Працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Як зазанчено, зловмисником виявився мешканець міста Сосниці (Чернігівська область). Під час обшуку його житла кіберполіцейські виявили та вилучили комп’ютерну техніку, за допомогою якої здійснювалася робота веб-ресурсу sosnica.io.ua.

За попередніми підрахунками, зловмисник своїми діями завдав правовласникам збитків на загальну суму більше 1 млн грн.

«На даний час досудове розслідування по факту порушення авторського права та суміжних прав триває. За вчинені дії зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді значного штрафу або позбавлення волі на строк до двох років, з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм», – повідомляє Кіберполіція.

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Адміністрація платформи, що працює в тому числі як файлообмінник, попросила користувачів видалити інформацію та особисті файли з сайту до 30 листопада.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY