detector.media
28.02.2017 17:53
З «Радио Вести» йде 99% колективу, але нове керівництво запевняє: ефір буде (ФОТО, ВІДЕО)
З «Радио Вести» йде 99% колективу, але нове керівництво запевняє: ефір буде (ФОТО, ВІДЕО)
28 лютого з «Радио Вести» звільняється 99% колективу. Але нове керівництво обіцяє, що 1 березня радіостанція залишиться в ефірі та не припинить мовлення.

З «Радио Вести» звільняється майже весь колектив, більшість співробітників уже отримали трудові книжки, повідомило «Детектору медіа» джерело з радіостанції. «Усі лінійні ведучі сьогодні попрощалися зі слухачами у своїх програмах: Ранок”, “Ранок 2”, “Свіжий погляд”, “Новини”, “Точка зору”, “Циніки”… Йдуть не лише ведучі, журналісти й редактори – весь продакшн іде, комерційний відділ теж», - повідомило джерело.

Прощальні фото колективу

Генеральний продюсер «Радио Вести» Віталій Докаленко, який з 1 березня залишає радіостанцію, підтвердив звільнення. За його оцінкою, з радіо йде 99% колективу.

Колектив звільняється у зв’язку зі скороченням штату, адже два місяці тому всі підписали повідомлення про можливі скорочення. За словами пана Докаленка, він уже отримав свою трудову книжку, він звільнений саме у зв’язку зі скороченням. Утім, за словами джерела, після повідомлення про скорочення керівництво холдингу «Вести Украина» пропонувало працівникам не йти. З кожним проводили індивідуальні бесіди, пропонували залишитися, але люди відмовилися.

За даними «Детектора медіа», працівникам «Радио Вести» ще не виплатили зарплати за січень і лютий, а також компенсації за скорочення. Розрахуватись обіцяють протягом тижня. Віталій Докаленко відмовився коментувати цю інформацію. «Без коментарів», - відповів він на запитання про заборгованість роботодавця.

Як розповіло джерело, до 7-ї години ранку 1 березня ефір «Радио Вести» запрограмований: уночі йтимуть повтори. Що буде в ефірі далі та чи буде ефір узагалі – співробітникам, які звільняються, невідомо. «Побачимо завтра», – відповів на запитання «Детектора медіа» про мовлення «Радио Вести» 1 березня Віталій Докаленко.

Нещодавно призначена директорка з виробництва «Радио Вести» Юлія Кугітко запевнила «Детектор медіа», що «Радио Вести» не припинятиме мовлення 1 березня. «Завтра ефір буде. Що буде в ефірі – залежить від того, хто залишиться працювати в компанії. Наразі мені невідомо, хто саме залишиться. Але ключове – ефір буде», - повідомила пані Кугітко.

Нині «Радио Вести» веде мовлення на частотах у Києві та Дніпрі, а також в інтернеті. Мовлення в Харкові було припинено 24 лютого після непродовження ліцензії Нацрадою.

Відео прощання ведучих:

Нагадаємо, 23 лютого стало відомо, що з 1 березня з «Радио Вести» звільняються генеральний продюсер Віталій Докаленко, шеф-редакторка інформаційної служби Ольга Куришко і програмна директорка Ірина Сінченко. Віталій Докаленко підтвердив «Детектору медіа» звільнення і повідомив, що з «Радио Вести» йдуть інші співробітники, але не захотів називати імен.

За словами джерел «Детектора медіа», раніше співробітники «Радио Вести» підписали надані їм роботодавцем повідомлення про те, що з 28 лютого холдингу «Вести Украина» можуть бути не потрібні їхні послуги, якщо не буде продовжено ліцензії «Радио Вести». Але топ-менеджери редакції самі прийняли рішення припинити співпрацю з радіостанцією, не чекаючи продовження ліцензій.

24 лютого стало відомо, що вслід за топ-менеджерами звільняються 80% співробітників «Радио Вести». Ведучий Дмитро Тузов повідомив в ефірі, що особисто він і багато його колег написали заяви і звільняються з «Радио Вести», якому Нацрада не продовжила ліцензії, оскільки не хочуть «боротися й воювати зі своєю країною». Програмна директорка Ірина Сінченко зауважила, що «Радио Вести» продовжить роботу, але в іншому форматі.

Джерело «Детектора медіа» з радіостанції пояснило, що колектив не хоче працювати з новим керівництвом і в урізаному форматі. За повідомленнями холдингу «Вести Украина», «Радио Вести» переходить у «лайт-режим» мовлення, а замість трьох топ-менеджерів, які звільняються, керувати радіостанцією буде Юлія Кугітко із закритого холдингом телеканалу UBR.

За словами джерела, з «Радио Вести» звільняються чимало ведучих: Дмитро Тузов, Олена Чабак, Олег Білецький, Юрій Мацарський, Сніжана Старовицька, Костянтин Дорошенко.

Тим часом 23 лютого Нацрада відмовила харківському «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові. Підставою стали наявність не скасованих судом санкцій: попередження та штрафу. 24 лютого о 14:22 «Радио Вести» припинило мовлення в Харкові на частоті 100,5 МГц, оскільки було вимкнено його передавач.

3 березня Нацрада планує розглянути заяву київського «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») про продовження строку дії ліцензії на мовлення в Києві. Нацрада може відмовити радіостанції в продовженні ліцензії через наявність чотирьох попереджень. Нацрада не змогла розглянути питання ліцензії київського «Радио Вести» 16 лютого через ухвалу львівського суду, який заблокував розгляд питання. 24 лютого ухвалу було скасовано, але вона ще не набрала законної сили, тому розгляд питання в Нацраді відкладено на 3 березня.

За неофіційними даними, власником медіахолдингу «Вести Украина» є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, але за документами він не є ані власником, ані кінцевим бенефіціаром. Керівником медіахолдингу є Ольга Семченко, колишня прес-секретар Олександра Клименка.

Фото: radio.vesti-ukr.com, Facebook Ірини Сінченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY