detector.media
27.02.2017 17:54
Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі
Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі
«Радіо Свобода» і «Голос Америки» запустили телеканал «Настоящее время», націлений на російськомовну аудиторію в різних країнах світу, у тому числі - і в Україні.

Про це на прес-конференції 27 лютого в Києві заявила директорка каналу Дейзі Сінделар, повідомляє «Укрінформ». 

«Настоящее время» - російськомовна телевізійна мережа, яка доступна російськомовній аудиторії у всьому світі, також і в Україні, 24 години на добу.

«Ми отримуємо фінансування від Конгресу США, що ми не приховуємо і що не впливає на нашу редакційну незалежність. Але нині це не просто новий проект "Радіо Свобода" і "Голосу Америки", він також є абсолютно новим проектом і новим брендом. Він звертається не до однієї аудиторії в одній країні, а до усієї потенційної російськомовної аудиторії. Це 275 млн осіб, які живуть у всьому світі - від Середньої Азії і Кавказу до Росії, Ізраїлю, Німеччини, Канади, США, країн Балтії і України», - сказала Дейзі Сінделар.

Вона зазначила, що проект розпочався 2,5 роки тому назад з однієї 30-хвилинної інформаційної програми під тією ж назвою. Сьогодні це вже телеканал, який має чотири щоденних новинних програми, а також широкий спектр інформаційних програм, у тому числі тих, які виготовляються в Україні і зосереджені на українській черзі дня.

«Наша мета дуже проста - забезпечити об'єктивне джерело новин, що грунтуються на фактах, для глобальної аудиторії. Ми не пропонуємо підробні новини, альтернативні факти, пропаганду або контрпропаганду - тільки новини або інформацію, яку ми можемо добути або перевірити. Канал доступний у кабельних мережах, через супутник, через IPTV. Торік наш відеоконтент переглядали в мережах більше 200 млн. разів», - поінформувала пані Сінделар.

Директорка каналу уточнила, що нині телеканал базується в Празі, але має більше 100 кореспондентів у різних містах світу. 

Нагадаємо, у травні 2016 року MediaSapiens поспілкувався з Кенаном Алієвим - головним редактором російськомовного телеканалу «Настоящее время» (проект «Радіо Свободи» і «Голосу Америки»), який з вересня року повинен був почати мовлення в форматі 24/7 й брати участь боротьбі з російською пропагандою.

Кенан Алієв раніше був керівником Азербайджанської служби «Радіо Свобода».

Команда проекту, що стартував у жовтні 2014 року, створює телепрограми, тексти для порталу www.currenttime.tv і контент для соцмереж.

Нагадаємо, у жовтня 2016 року стало відомо, що українська журналістка Христина Суворіна, яка працювала на телеканалі ICTV в проекті «Інсайдер», переїхала до Чехії та веде програму Current time на новому каналі «Настоящее время».

На фото - Дейзі Сінделар

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY