detector.media
24.02.2017 17:07
Фейгін домагатиметься, аби суд долучив до справи Сущенка довідку ГУР Міноборони України
Фейгін домагатиметься, аби суд долучив до справи Сущенка довідку ГУР Міноборони України
Марк Фейгін, адвокат арештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що підготував нотаріально завірений переклад довідки Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, у якій управління засвідчує кореспондент «Укрінформу» не є їх службовцем.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Минулого тижня розмовляв зі слідчим (Крековим. - Ред.) у справі Сущенка. За підсумками цієї розмови наступного тижня подам папери, отримані з України і відкинуті Слідчим управлінням ФСБ, тепер уже з нотаріально завіреним перекладом російською», - сказав Мaрк Фейгін.

Він уточнив, що відмови в долученні паперів, отриманих з України, незаконні, адже російські структури повинні приймати їх будь-якою мовою і вже самостійно забезпечувати автентичний переклад. У разі, якщо подібна паритетність у взаємовідносинах порушуватиметься, адвокат вважає, що його підзахисний також може вимагати перекладача для продовження процесу.

Раніше Слідче управління ФСБ Росії відмовилося долучати до справи українського журналіста Романа Сущенка довіку Головного управління розвідки Міністерства оборони України про те, що кореспондент не проходив там службу.

Раніше адвокат повідомив, що отримав довідку від Головного управління розвідки Міністерства оборони України, що його підзахисний не перебуває на службі відомства.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

14 лютого Московський міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна та залишив журналіста Романа Сущенка під вартою в СІЗО Москви.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лєфортівського районного суду Москви про продовження до 30 квітня терміну тримання під вартою Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями.

На фото - Марк Фейгін

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY