detector.media
21.02.2017 10:10
Російський журналіст Лойко повідомив, що проти нього не стали порушувати кримінальну справу
Російський журналіст Лойко повідомив, що проти нього не стали порушувати кримінальну справу
Слідчий комітет Росії відмовив у порушенні кримінальної справи щодо російськиого журналіста і фотографа, автора книги «Аеропорт» Сергія Лойка

Про це Лойко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Слідчий комітет відмовив в порушенні кримінальної справи, – написав журналіст. – Схоже, вони просто хотіли, щоб я поїхав сам».

Нагадаємо, наприкінці вересня 2016 року виставку «Прямий погляд» Лойка в Сахаровському центрі намагалася зірвати група людей, які назвалися «ополченцями Донбасу». Серед них був муніципальний депутат району Якиманка Дмитро Захаров Він і подав заяву на Лойка за статтею 282 КК Росії ( «Розпалювання ненависті або ворожнечі»).

Згодом журналіста запросили на допит в СК Росії. 

Сам Лойко вважає свій виклик до Слідчого комітету частиною політично вмотивованої кампанії. Він розповів,  що повістка про явку на допит прийшла через кілька днів після того, як письменник Захар Прилєпін і журналіст Антон Красовський виступили з критикою його книги «Аеропорт» про війну на сході України.

На початку року Сергій Лойко розповів «Детектору Медіа», що пов'язує виклик на допит до Слідчого комітету з підготовкою виходом його нового роману.

Минулого тижня СК РФ допитав журналіста через виставку фотографій війни на Донбасі «Прямий погляд».

На фото: Сергій Лойко

Фото: "РБК-Украина"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY