detector.media
20.02.2017 17:53
Комітет Шевченківської премії визначив переможцем у галузі літератури Івана Малковича
Комітет Шевченківської премії визначив переможцем у галузі літератури Івана Малковича
Сьогодні, 20 лютого, Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив переможців 2017 року.

Цю інформацію, оприлюднену у соцмережах, підтвердили «Детектору медіа» у Комітеті. Офіційний реліз із результатами голосування членів Комітету премії буде опубліковано 21 лютого.

Переможцем Національної премії України імені Тараса Шевченка у галузі «Література, публіцистика, журналістика» став Іван Малкович (книжка віршів «Подорожник з новими віршами»).  У номінації «Візуальні мистецтва» переміг Микола Малишко (художній проект «Лінія» - скульптура).  Перемогу в номінації «Музичне мистецтво» здобула Богдана Фроляк (симфонія-реквієм «Праведна душа...», хорова кантата «Колір», музичний твір «Присниться сон мені»). У галузі «Кіномистецтво» переміг Степан Коваль (анімаційний серіал «Моя країна – Україна»).

Як повідомив «Укрінформу» заступник голови Комітету - кінознавець та кінокритик Сергій Тримбач, у театральній галузі переможця не обрано.

Переможці офіційно стануть лауреатами, коли Президент України Петро Порошенко підпише відповідний указ.

Премія присуджується щорічно за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва.

Нагадаємо, лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка в 2016 році стали режисер Олег Сенцов, колишній дисидент і публіцист Левко Лук'яненко, балетмейстер Раду Поклітару, співачка Анжеліна Швачка і художник Михайло Гуйда.

У січні 2017 року стало відомо, що українському режисеру і політв'язню Олегу Сенцову досі не виплатили Шевченківську премію, бо «від нього ніхто не звертався до Комітету з національної премії України щодо отримання коштів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY