detector.media
16.02.2017 17:49
СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal
СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal
Служба безпеки України розпочала розслідування щодо олігарха, мецената і власника медіахолдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше опублікував колонку у The Wall Street Journal і виклав власне бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко з посиланням на відповідь СБУ на депутатське звернення народного депутата Віктора Романюка (фракція «Народний фронт») до глави СБУ Василя Грицака.

«Головне слідче управління СБУ @ServiceSsu розслідує кримінальне впровадження щодо посягання #Пінчук'ом на територіальну цілісність України», - написала вона у своєму Twitter.

У своєму запиті народний депутат Віктор Романюк стверджував, що Віктор Пінчук у статті в The Wall Street Journal пропонує провести вибори на окупованих частинах Донецької і Луганської областей без поновлення контролю української влади, що може означати збереження на цих територіях влади сепаратистів.

У своїй відповіді нардепу Служба безпеки повідомляє, що обставини, викладені у депутатському зверненні, розслідуються Головним слідчим управлінням СБУ у кримінальному провадженні про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичної організації за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.110, ч.1 ст.258-3 КК України.

Як писав «Детектор медіа», Wall Street Journal опублікував статтю Віктора Пінчука, яка має назву «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією». В ній містяться наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

Стаття була опублікована 29 грудня 2016 року.

Згодом видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він відповідає на пропозиції олігарха, мецената і власника медіа-холдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше також опублікував колонку у The Wall Street Journal про своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY