detector.media
16.02.2017 16:40
Нацрада перевірить телеканал «Горизонт-TV» через показ фільму про Олеся Бузину
Нацрада перевірить телеканал «Горизонт-TV» через показ фільму про Олеся Бузину
16 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу «Горизонт-TV» (ВМП «Горизонт» з міста Первомайський Харківської області) через показ ним документального фільму «Олесь Бузина: Жизнь вне времени», в якому Нацрада вбачає ознаки порушення законодавства.

Телеканал «Горизонт-TV» має ліцензії на супутникове та місцеве ефірне цифрове мовлення в Харківській області в мультиплексі МХ-5.

На думку Нацради, у фільмі «Олесь Бузина: Жизнь вне времени» є ознаки порушення абзацу 6 частини 2 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення»: пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, у фільмі подано однобоке трактування та негативне ставлення до подій, пов’язаних з Революцією гідності, участю українців у протистоянні російській агресії на сході України.

Також 16 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку маріупольського телеканалу МТВ (ТОВ «Маріупольське телебачення») через показ ним телепрограми «Территория заблуждений» виробництва російського телеканалу РЕН ТВ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY