detector.media
15.02.2017 14:50
Адвоката Семени викликали до «Центру з протидії екстремізму»
Адвоката Семени викликали до «Центру з протидії екстремізму»
Кримських адвокатів Еміля Курбедінова і Едема Семедляева завтра, 16 лютого, викликають в «Центр з протидії екстремізму»

Про це адвокат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні принесли співробітники центру з протидії екстремізму ось такий документ – мені і Едему Семедляеву. Я не в курсі, яке нову справу проти мене і мого колеги вирішили розслідувати, але скажу, що до сих пір, вся вилучена у нас в офісах техніка, з інформацією, яка містить адвокатську таємницю, знаходиться у спецслужб», – написав він.

У документі сказано, що співробітники центру «Э» проводять службове розслідування № 32/12 від 3 лютого 2017 року. Документ підписав майор Ренат Шамбазов, який робив на адвоката Курбедінова попередній протокол про адміністративне правопорушення за пост з соцмережі.

Як писав «Детектор медіа», у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності. 

6 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що не бачить порушень прав підзахисних через арешт адвоката Еміля Курбедінова.

5 лютого в окупованому  Росією Криму Еміль Курбедінов, адвокат журналіста Миколи Семени, вийшов  з Сімферопольського ізолятора тимчасового утримання (ІТУ) після того, як він відбув увесь термін адміністративного арешту – 10 діб.

Водночас російські силові структури в Криму продовжили утримання під арештом техніки адвокатів Едема Семедляєва та Еміля Курбедінова.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY