detector.media
08.02.2017 15:10
Парламент ухвалив закон про доступ провайдерів до об'єктів інфраструктури
Парламент ухвалив закон про доступ провайдерів до об'єктів інфраструктури
7 лютого Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект №4159 «Про доступ до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж» який передбачає створення рівних умов діяльності для всіх учасників ринку телекомунікацій.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

За прийняття відповідного законопроекту проголосували 246 народних депутатів.

«Закон визначає правові, економічні та організаційні засади забезпечення доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільної мережі для розташування технічних засобів телекомунікацій з метою забезпечення розвитку інформаційного суспільства в Україні», – повідомляється на сайті ВР.

У пояснювальній записці зазначалося, що на сьогодні вартість доступу до інфраструктури завищено, її власники нерідко змушують операторів і провайдерів оплачувати зайві статті витрат, наприклад витрати на ремонт будинків, під'їздів. 

Крім того, власники інфраструктури встановлюють ціни для кожного окремо взятого оператора на власний розсуд, а деяким і зовсім необґрунтовано відмовляють у доступі до інфраструктури.  Таким чином, законопроект №4159 покликаний визначити повноваження державних органів, права і обов'язки власників інфраструктури та затвердити чіткі методики визначення плати за надані послуги. 

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) вважає новий закон компромісним та таким, що не повною мірою вдовольняє всі сторони, в тому числі учасників ринку телекомунікацій. Однак в Асоціації зазначають, що краще мати такий закон, ніж ніякого.

Голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко вважає, що прийнятий закон сприятиме «припиненню свавілля і беззаконня, яке чиниться операторам телекомунікацій з боку монопольних володільців інфраструктури».

«Попереду – велика робота з формування  порядків, методик, правил та інших підзаконних актів, які ще мають бути прийняті. ІнАУ візьме активну участь у цій роботі», – відмітив керівник Асоціації.

У ІнАУ зазначили, що сподівається на якнайшвидше підписання прийнятого закону Президентом України.

Фото: bigmir)net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY